cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 28°
29°

Verger s'agafa un any per enllestir l'informe sobre l'autopista de Llevant

La Conselleria afirma que en vol fer un estudi molt minuciós

La Conselleria de Foment, que comanda Joan Verger, es posa un termini d'un any per tenir enllestit l'«estudi informatiu» que ha de decidir el traçat de l'autopista de Manacor. Així ho varen explicar ahir fonts de la Conselleria a Diari de Balears i d'aquesta manera la probabilitat que el polèmic traçat no estigui determinat abans de les eleccions de juny de 1999 és reconeguda per la pròpia institució.

Minuciositat  

La decisió de realitzar aquesta infraestructura va ser explicitada divendres passat quan es presentà el pla director de carreteres. No obstant això, el pla mantenia la incògnita en incloure els dos traçats possibles de l'autopista a l'espera de la realització d'un estudi.

Fonts de la Conselleria de Foment declararen a Diari de Balears que es volia que l'informe fos molt minuciós i que hi participàs el major nombre de persones possible. Per això, les mateixes fonts afirmaren: «Ens hem donat un termini d'un any».

Segons aquestes fonts es vol que en la realització de l'informe participin enginyers, ajuntaments i diversos equips tècnics per tal de determinar quin dos dels traçats possibles té menys impacte ambiental i presenta més seguretat viària.

No obstant això, tot apunta que el Govern ja té decidit el desdoblament de l'actual carretera de Campos per pujar després cap a Felanitx i Manacor. Així, l'important és determinar què passarà amb les variants que han de passar prop dels diferents nuclis urbans.

Aquest serà un dels punts més importants d'aquest estudi de la Conselleria de Foment.

Després de les eleccions  

Tot apunta que el traçat definitiu de l'autopista de Llevant no es coneixerà fins després de les eleccions. La lenta redacció de l'informe tècnic pot acompanyar el desig de no molestar potencials votants evidentment molests per les expropiacions. Ara per ara ningú no creu que el traçat es conegui abans del juny del 1999.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris