nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:

El CIM desclassificarà Tolleric just abans que s'aprovi la moratòria Matas

La institució farà avui un ple extraordinari per rebutjar la postura del Govern

104910

Sessió de la Comissió Insular d'Urbanisme.

Demà, a les vuit del dematí, només dues hores abans que el Parlament aprovi la moratòria que impedeix desclassificar al Consell de Mallorca, la Comissió Insular d'Urbanisme procedirà a desclassificar les urbanitzacions de Tolleric (Llucmajor) i Cala Brafi (Felanitx). La Comissió estava convocada a les deu del matí, però l'avançament del ple que aprovarà la moratòria del Govern ha fet que el Pacte de Progrés decidís, al seu torn, avançar-se a la llei que li lleva competències per desclassificar. En total, ambdues urbanitzacions sumaven més de cinc mil places. Seran les darreres desclassificacions que pugui dur a terme el Consell abans de l'aprovació de les Directrius d'Ordenació del Territori.

D'altra banda, el Pacte de Progrés convocà ahir un ple extraordinari del CIM per reclamar al president del Parlament que la tramitació d'aquesta llei es faci a través de la Comissió Tècnica Interinsular. El centreesquerra considera que la moratòria de Matas afecta les competències del Consell per desclassificar i que, per tant, segons el que dictaminen la disposició transitòria novena de l'Estatut i la Llei de Consells Insulars, ha de ser la Comissió Tècnica Interinsular el lloc on es tramiti la llei.

Falsedat

L'altre punt de l'ordre del dia apunta directament Jaume Matas. El Pacte de Progrés vol que CIM acordi: «Manifestar el seu rebuig a les manifestacions del president de les Illes Balears durant el debat de política general sobre el caràcter sectari, discriminatori i confiscador de la moratòria que aquest Consell ha aprovat tramitar, afirmacions que són rigorosament falses». PSOE, PSM, EU i UM, volen denunciar institucionalment: «el greu incompliment de la paraula donada davant el Parlament de no interferir, amb la moratòria urbanística del Govern, en les competències dels Consells Insulars».

La reacció del PP fou similar a la que tingué ahir l'oposició amb l'avançament de l'aprovació de la moratòria de Matas. La portaveu Maria Salom criticà les declaracions i digué que la convocatòria es tractava d'un assumpte que es podia enllestir en «una roda de premsa» perquè el seu contingut era estrictament polític. Salom sostingué que la moratòria de Matas no llevava competències als Consells Insulars. Segons la portaveu popular, es tracta d'una llei genèrica i els Consells d'Eivissa i de Menorca, governats pel PP, no creuen que els llevi competències.

Acusacions populars

Maria Salom recordà les acusacion d'«atemptat contra la democràcia» que l'oposició havia fet caure sobre el Govern i el PP quan aquests acceleraren la tramitació de la moratòria. «Ara es veu "deia indignada la diputada" qui són els que empren aquests procediments. Són les dotze i mitja i nosaltres encara no hem rebut la convocatòria del Consell.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris