lluvia ligera
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
24°

L'ermita de Bellpuig serà, a partir de dilluns, patrimoni de tots els artanencs

El Consell en farà l'acte de donació a l'Ajuntament

L'ermita de Bellpuig passarà a ser, des de dilluns que ve, patrimoni de tots els artanencs. El Consell de Mallorca farà l'acta de donació a l'Ajuntament perquè sigui aquest organisme el que s'encarregui de la reforma i manteniment d'aquesta ermita que data del segle XIII.

El batle d'Artà, Montserrat Santandreu (IA), va manifestar la seva sorpresa quan ahir dematí li comunicaren la notícia. De fet, el Consistori encara no ha debatut quina utilitat es donarà a l'ermita de Bellpuig.

En principi, una de les actuacions que durà a terme l'Ajuntament d'Artà serà la de netejar la zona i iniciar un projecte de restauració.
Aquesta ermita del segle XIII, de les denominades esglésies de repoblament, construïdes després de la Conquesta, va ser donada al Consell de Mallorca per la família Truyols Rovira d'Artà, que era la propietària de la finca Bellpuig, el propassat mes de març. Tant l'església com la casa i la terra que l'acompanyen són considerades Bé d'Interès Cultural (BIC).

Aquest important recinte de l'Edat Mitjana passarà a ser públic i es podrà visitar, una vegada que se n'hagi duit a terme la restauració per part de Fodesma amb aportacions públiques. «L'important és poder gaudir del patrimoni històric» assenyalà el batle d'Artà, Montserrat Santandreu.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris