nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

El batle Fageda es compromet a no apujar els imposts l'any que ve

Cort comptarà amb 20.780 milions de pressupost i potenciarà Cultura

L'Ajuntament de Palma disposarà per a l'any 1999 d'un pressupost de 27 mil 780 milions de pessetes, un 1 i mig per cent menys que en l'exercici de l'any passat, segons avançà ahir el batle de la ciutat, Joan Fageda, que declarà que Cort es compromet a no augmentar els imposts als ciutadans. A les portes de les eleccions, l'equip de govern municipal presentà els comptes més ajustats que es recorden en els darrers anys.

En la presentació dels comptes municipals, el batle va detallar que Cort duria a terme una política de «contenció de les despeses i d'inflexió inversora».

La corporació local no incrementa els imposts directes o indirectes pujant un 1'61 per cent les taxes, i se situant per sota de les previsions d'inflació.

A part dels imposts cal destacar les partides que s'han vist augmentades considerablement. Tal és el cas de l'àrea de Cultura, en la qual s'emmarca Esports, i que registra una assignació de 1.841 milions de pessetes, un 45 per cent més respecte de l'any passat. Aquesta alça es deriva del desenvolupament d'un programa de dotacions esportives, que inclou, des de millores de les instal·lacions existents a la creació de noves i el que és més important, d'aquesta quantitat s'invertiran 500 milions de pessetes a dotar adequadament les barriades de Palma. Segons especificà el regidor d'Hisenda, Pedro Àlvarez, aquesta dotació és a part dels doblers destinats a la Universíada (900 milions). Detallà a més que cada un dels 88 districtes de la ciutat comptarà amb 10 milions de pessetes d'inversió directa per potenciar i innovar infraestructures esportives. En total, 1.400 milions d'inversió esportiva.

El batle va ressaltar la partida d'Ocupació, que puja a 100 milions de pessetes, quasi un tres per cent més que el 98. Això és per la posada en marxa de l'IMFOF, Institut municipal creat per fomentar l'ocupació a la ciutat.

Una altra àrea que s'ha vist afavorida és la de Relacions Ciutadanes, amb una xifra de 150 milions de pessetes, el doble respecte del 98 per la incentivació de més de 115 activitats socioculturals. El batle ressaltà l'entrada en vigor de la «Tarja del ciutadà» dins l'episodi d'hisenda i la creació de més zones verdes i espais públics dins Manteniment. Aquestes pujades contrasten amb l'estancament d'altres àrees com Joventut, Personal, Sanitat i Medi Ambient, i la davallada en els percentatges pressupostaris de les àrees de Govern Interior i Població (una tercera part) i la d'Urbanisme i Habitatge (quasi la meitat).

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris