cielo claro
  • Màx: 30°
  • Mín: 28°
31°

El Tribunal de la Competència dicta sentència que liberalitza el sector del taxi

L'Ajuntament té paralitzat l'augment de llicències que preveu el reglament

Una recent sentència del Tribunal de la Competència, que ha condemnat l'Entitat Metropolitana del Transport (EMT) de Barcelona per haver restringit el creixement de llicències de taxi, pot eliminar la política restrictiva de l'Ajuntament d'Alcúdia i de tots els altres, que fins ara està impedint l'augment de llicències que fa anys que demanen els professionals que no en tenen.

Segons publica l'edició per a Catalunya d'El País, l'esmentat tribunal considera que l'Institut Metropolità del Taxi (Imet), que està vinculat a l'EMT, haurà de retirar els límits de creixement del 5% que havia establert per a les noves llicències de taxi.

Amb aquesta sentència, que ja ha estat comunicada a la Direcció General de Política Econòmica i Defensa de la Competència, del Ministeri d'Economia i Hisenda, cal suposar que el sector del taxi es liberalitzarà i els ajuntaments, en aquest cas concret el d'Alcúdia, hauran d'adoptar mesures per no perjudicar els professionals que es consideren amb el dret d'aconseguir el corresponent permís per poder fer feina en el municipi.

A Alcúdia, la qüestió del servei del taxi té fortes connotacions polítiques, tant, que en el municipi es parla que els socialistes no aconseguiren guanyar les darreres eleccions municipals perquè pretenien augmentar el nombre de llicències i que per aquest motiu els taxistes i les seves famílies no els votaren. La diferència va ser de 1.758 pel PP i 1.674 pel PSOE, és a dir, 84 vots.

Sabent la força del vot dels taxistes, el nou govern municipal PP-UM també s'hagué d'enfrontar amb el problema que plantejaven els taxistes que no disposaven de llicència i reclamaven el seu dret. Tenint en compte que un dels regidors del PP, Guillem Buades, és taxista amb llicència del municipi, el regidor de Participació Ciutadana, Miquel Ferrer (UM), es va encarregar de la tramitació del nou reglament.

Aquest reglament va ser aprovat pel ple municipal el dimarts 21 de gener de l'any passat. La nova norma fixa una fiança de sis milions de pessetes per les noves llicències, i un percentatge del 6% pel traspàs d'un titular a l'altre. Aquest percentatge queda reduït al 2% en els casos que el traspàs sigui de pares a fills. El reglament permet augmentar fins a 47 el nombre de llicències, sis més de les que hi ha actualment.

Però la reclamació de noves llicències no aturava, però el cas era, i és, una «patata calenta» per als polítics. El batle ho va tenir bo de resoldre, ja que en el ple del 6 de març d'enguany, aprofità una suposada actitud ambigua del PSOE per retirar de l'ordre del dia el punt pel qual es proposava augmentar de quatre el nombre de llicències.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris