lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
28°

Matas complí la promesa i es reuní amb la Plataforma antiautopista

Tot i això, els ecologistes es manifestaren decebuts a la sortida

El president dialogà dues hores amb els ecologistes.

27-12-2016 | J.Rosselló.

El president del Govern, Jaume Matas, complí ahir la seva paraules de rebre en audiència els representants de la Plataforma antiautopista. L'encontre, que durà quasi dues hores, era el compliment de la promesa de diàleg que el president Matas va fer a aquest col·lectiu que l'insultà durant la seva darrera visita a Felanitx, des d'on el president va haver de sortir l'any passat protegit dels manifestants per les forces de l'ordre.

Dues hores

Tot i que el diàleg es va perllongar durant més de dues hores, acabada l'audiència, els representants de la Plataforma varen manifestar que «se'n sentien decebuts».

A les portes del Consolat de Mar, Miquel Àngel March, que actuava com a portaveu, va manifestar que fins i tot s'havien plantejat no anar-hi ja que la trobada s'havia produït tres dies després de l'aprovació del Pla de carreteres. Segons March, per a ells el problema no era discutir ara sobre el traçat de l'autopista sinó d'evitar-ne la construcció, que, segons l'ecologista, el Govern ja ha acceptat. També manifestà la seva decepció pel fet que l'Executiu no hagués tingut en compte les al·legacions avalades per més de cinc mil signatures.

Miquel Àngel March, president del GOB, va repetir que per a ells l'important era evitar la construcció de l'autopista. Contà que havien demanat a Jaume Matas que retiràs el Pla de carreteres per substituir-lo per un altre que contempli el foment del transport públic i col·lectiu i la reforma i millora de les carreteres actuals. March anuncià que la Plataforma continuaria fent campanya.

El president del GOB afirmà que sobre el tema de l'autopista feia dos anys que no hi havia diàleg i lamentà que, quan aquest es produïa, la decisió de fer-la ja s'havia pres feia molt de temps, mentre que la Plataforma considerava oportunes «solucions més blanes».

El president del Govern balear, Jaume Matas, no va comparèixer davant els mitjans de comunicació després del llarg encontre mantigut amb la Plataforma antiautopista. L'audiència va ser promesa pel president del Govern durant la seva visita a Felanitx el 29 de setembre. Els representants del col·lectiu antiautopista Fora Son s'havien reunit davant l'església de Sant Miquel. En veure arribar el president varen començar a escridassar-lo i li varen llançar un ou. A la sortida de l'església, el president, amb la qual cosa donà mostres del seu tarannà dialogant, s'adreçà a ells i els prometé una audiència per intercanviar opinions.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris