lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
28°

Els agents locals demanen al Govern la creació d'una Policia autonòmica

El nou cos hauria d'assumir els agents i les competències de la Policia Local

Els policies locals de la comarca s'han manifestat partidaris de la creació d'una Policia autonòmica per solucionar els problemes quotidians amb què es troben els agents. Així proposen que el nou cos es formi a partir de les plantilles d'agents ja existents en els diferents municipis. Si la Policia autonòmica no és viable a curt termini creuen que s'hauria de permetre almenys la possibilitat de mancomunar els cossos.

Aquesta proposta ha estat formulada en el marc de les jornades de treball que duen a terme a Inca agents de tota la comarca, amb l'objectiu d'unificar la manera d'actuar davant diferents infraccions i delictes així com augmentar la coordinació entre els municipis.

Una Policia autonòmica o mancomunada permetria acabar amb la reduïda mobilitat d'espai que tenen els agents. Per una banda, els agents no estarien limitats al seu territori municipal per la qual cosa es podrien distribuir els agents segons la feina que hi hagués a cada zona en determinades èpoques de l'any. Així mateix es podrien demanar trasllats de lloc d'un municipi a un altre sense perdre la categoria, de manera que els agents diuen que agafarien una experiència més gran en treballar en àmbits diferents.

Els policies al·leguen que durant els darrers anys s'han multiplicat exponencialment les competències i les feines, sobretot coincidint amb la retirada d'alguns municipis de la Guàrdia Civil.

Segons han comentat els policies, el 80% dels casos que atenen diàriament no corresponen de manera estricta a les seves competències i tenen més un caràcter d'assistència. A més, asseguren que s'han d'enfrontar amb molts inconvenients jurídics a l'hora de desenvolupar les seves tasques en veure's condicionats per lleis d'àmbit estatal i autonòmic, a més dels reglaments municipals i que no disposen d'avantatges.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris