algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 25°
28°

Milers de persones col·lapsaren la ciutat per la Darrera Fira

El 80% del nucli urbà estava ple d'expositors de tots els sectors comercials i empresarials

Llucmajor es va convertir ahir amb la capital de Mallorca durant la celebració de la 252a edició de la Darrera Fira, que aconseguí reunir milers i milers de persones arribades de tots els indrets de Mallorca que col·lapsaren tot el centre de la localitat.

Es tracta de la fira més antiga de les que se celebren a la nostra Illa i una de les de més tradició. El 80% del nucli urbà del municipi era ple d'expositors de tots els sectors comercials i empresarials.

El president Jaume Matas, la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, juntament amb el batle de Llucmajor, Gaspar Oliver (PP), encapçalaven la comitiva d'autoritats que també estava integrada pel conseller de Foment, Joan Verger; el d'Agricultura, Josep Juan Cardona; el candidat socialista a la CAIB, Francesc Antich i la Corporació local.

La plaça d'Espanya i el carrer Bisbe Teixequet eren el punts neuràlgics de la Fira, així com la Mostra Llucmajorera amb més de 40 expositors d'empreses comercials locals. Després del recorregut de les autoritats pel recinte firal tingué lloc una exhibició de galeres i carruatges enganxats a la manera antiga. L'acte, celebrat vora el col·legi Jaume II, tingué molt d'èxit i aixecà una gran expectació.

També varen ser l'atracció del dia les mostres de bestiar com ovelles, cabres cavalls, bous. Les aus tampoc no podien faltar a la fira de Llucmajor amb estruços, aus exòtiques, canaris i aviram.

El productes típics són un dels protagonistes cada any de la fira més antiga de Mallorca i que va començar per tal que la pagesia mostràs els productes del camp a la gent del poble ara fa 452 anys. La ceràmica típica mallorquina i els productes de preparació de les matances varen ser un dels motius que provocaren el naixement de les fires de la Part Forana. I com ara és temps de matances, els productes per aquesta tradició no faltaren ahir a Llucmajor.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris