nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

La moció del Consell contra Son Ferrandell té problemes jurídics

No quedà clar quines de les tres urbanitzacions afecta la mesura

La moció contra la urbanització de Son Ferrandell de Valldemossa aprovada pel Pacte de Progrés fa dues setmanes travessa problemes tècnics i jurídics en el si del Consell Insular, ja que el secretari de la institució ha mostrat les seves reserves sobre la mesura.

Aquesta moció, presentada per EU i també votada per UM, PSIB i PSM, impedeix continuar urbanitzant Son Ferrandell, i ja en el ple provocà una irada reacció de Rosa Estaràs, consellera del Govern i tinent de batle de Valldemossa, ja que «perjudica petits propietaris que, en alguns casos, duen més de trenta anys vivint allà».

De fet, la moció presentada per EU tindria importants defectes de forma, ja que dins Son Ferrandell hi ha tres iniciatives en marxa, la George Sand, la Chopin i la Shangril·là, mentre que la moció parla genèricament de l'antiga finca de Son Ferrandell i no especifica a quines urbanitzacions es refereix.

Així mateix, l'acord del del Pacte de Progrés i EU no va preveure possibles indemnitzacions pel cas que es prohibís construir més en aquesta zona de Valldemossa.

Aquests fets han motivat un cert malestar tècnic en el si de la institució, i és possible que forci una redefinició de l'acord votat en el ple. En aquest sentit, es podrien establir diferències entre cada una de les tres urbanitzacions i es deixaria d'abordar la qüestió d'una manera global.

En tot cas, encara manquen les signatures pertinents perquè la moció aprovada adquireixi la seva validesa jurídica, i és molt possible que la qüestió de Son Ferrandell torni en un proper ple.

Com se sap, els propietaris d'algunes cases expressaren el seu malestar fa uns dies «per la injustícia que patim, ja que hi ha gent que comprà una casa pensant que seríem sòl urbà i ara ens veim abandonats i sense els serveis de clavegueram i aigua potable necessaris. A més, les nostres propietats han perdut molt de valor amb la decisió del CIM». No obstant això, i malgrat que és possible que es produeixi una reconsideració, el que es dóna per segur és que una de les tres urbanitzacions, concretament la George Sand, continuarà tenint problemes amb el CIM.

Malgrat això, tampoc no s'ha d'oblidar que el Consell Insular podria perdre aviat la seva capacitat per iniciar processos de desclassificació quan el Govern aprovi la seva moratòria urbanística.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris