cielo claro
  • Màx: 30°
  • Mín: 28°
31°

Les Balears, la comunitat amb més accidents laborals

Les Illes Balears estan al capdavant de les comunitats autònomes amb més accidents laborals, tot i que les estadístiques apunten que la mortaldat a la feina es troba per sota de la mitjana estatal.

Més de 80 de cada mil treballadors pateixen qualque accident al llarg de l'any a les Balears. Només Astúries, amb més de 90 accidentats de cada mil i Múrcia superen les xifres de les Illes que, al primer semestre de 1998 es registrà un augment de més de 1.000 accidents més que al mateix període de 1997.

Extremadura, Galícia i Madrid són les comunitats que menys sinistralitat experimenten, molt per sota de la mitjana estatal.
Del gener al juny d'enguany es produïren 15.145 accidents dels quals només vuit varen acabar amb la mort del treballador, mentre que 162 foren greus.

L'accident que més freqüent és aquell considerat per la llei com a lleu, seguit d'aquells que no necessiten ni tan sols baixa laboral. Mentre que es destaca el gran nombre de sinistres que es produeixen en el camí cap a la feina.

Quant als sectors de la producció afectats per la sinistralitat laboral, el de la construcció i el de serveis són els més problemàtics, i destaca el progressiu augment que registren ambdós pel que fa referència al nombre total d'accidents.

Si agafam com a referència el mateix primer semestre de 1998, i el comparam amb el d'anys anteriors, es pot comprovar que enguany s'accidentaren gairebé set-cents treballadors de la construcció més que al 1997 i vuit-cents més al sector serveis. La indústria balear, de la seva banda, també veu com any rere any el nombre d'accidents augmenta. En canvi el sector agrari continua amb un tant per cent molt petit de sinistralitat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris