cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
22°

La vila s'agermana avui amb el poble de Xaló

Una delegació de l'Ajuntament de Santa Margalida s'ha desplaçat fins a la Vall de Xaló (Alacant) per participar en l'acte d'agermanament que se celebrarà avui en el marc de les festes patronals de la Mare de Déu Pobra.

Els actes oficials començaran l'horabaixa amb la rebuda de la delegació margalidana i d'una àmplia representació de la vila valenciana de Barx, on hi ha molta població d'origen xalonar. Just després es durà a terme la processó de la Mare de Déu Pobra, en la qual hi participaran les autoritats margalidanes, que es clourà amb el retorn de la Mare de Déu a l'església.

El vespre es reafirmarà l'agermanament amb els protocol·laris parlaments, un gran sopar de germanor i actuacions musicals.
L'Ajuntament de Xaloc ha convidat també a la celebració a l'Ajuntament de Tàrbena i a bona part dels pobles on hi ha descendents de mallorquins.

L'objectiu que es persegueix amb aquests actes és aconseguir contactes permanents de tipus cultural i humà entre les comarques valencianes de la Marina Alta i Baixa i Mallorca, terra d'on prové la majoria de la població.

Aquest és el segon agermanament d'aquestes característiques que es produeix després que l'any passat es varen agermanar de forma oficial Santa Margalida i Tàrbena. De fet, la delegació margalidana, encapçalada pel batle, Antoni del Olmo, i per la regidora de Cultura, Francesca Bonnín, visitarà Tàrbena abans d'arribar a Xaló per preparar la propera visita que els margalidans tenen previst fer aviat per retornar la que feren l'any passat una seixantena de persones de Tàrbena durant les festes de la Beata.

Xaló, que compta actualment amb una població propera als 2.000 habitants, és un dels pobles valencians que varen ser repoblats per mallorquins després de l'expulsió dels moriscs el 1609.

La majoria de la seva població descendeix de repobladors de Santa Margalida, tot i que també hi ha altres aportacions menors de viles com Llucmajor.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris