nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
25°

Un grup de joves pren part en un programa d'intercanvi a Sardenya

L'experiència, feta a la vila d'Usana, es repetirà a altres ciutats mediterrànies

Un grup de 16 consellers d'entre 17 i 25 anys ha participat recentment en unes jornades d'estudi i treball sobre la joventut, que s'han desenvolupat a Usana, una petita localitat del sud de Sardenya, en col·laboració amb joves italians. Aquesta experiència forma part d'un programa d'intercanvi cultural promogut des de la Unió Europea, al qual es va acollir l'Ajuntament de Consell de forma que el viatge i l'estada no els ha costat ni una pesseta als consellers.

Durant vuit dies els participants varen assistir a conferències, a debats i també prepararen alguns treballs on s'analitzen quins són els principals problemes i inquietuds amb els que veuen el futur els joves europeus: problemes laborals, medi ambient, drogues, el futur de la Europa Unida. De totes aquestes feines se n'han de presentar uns estudis acabats a Brussel·les.

En aquestes jornades no tot va ser feina, i també hi hagué temps, encara que més poc, per a les visites turístiques i culturals, i com no per un poc de festa i disbauxa. Fins i tot els joves consellers prepararen un dia un arròs brut als italians per agrair-los el bon tracte rebut, però el plat no els va agradar gaire. L'experiència en general fou tan positiva que ja s'ha començat a preparar la visita que els tornaran els joves d'Usana. D'altra banda, a més, també es fa comptes contactar amb altres ciutats de la mediterrània per realitzar intercanvis d'aquest tipus de forma anual.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris