cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 27°
24°

L'Església vol reaccionar davant de «l'escassa creença» entre el jovent

La pèrdua de valors tradicionals convida a l'autocrítica, segons Úbeda

La primera reunió del sínode diocesà de l'Església de Mallorca, que va estar presidida pel bisbe Teodor Úbeda, es va centrar ahir en l'anàlisi de l'Església i la seva relació amb la societat finisecular. Mitjançant les conclusions d'un estudi presentat per l'economista Miquel Alenyà, els màxims representants de l'Església mallorquina admeteren la necessitat que té aquesta institució religiosa de reaccionar davant la progressió de la no creença entre la joventut i la pèrdua de valors tradicionals en la societat en general.

Aquests dos punts, entre d'altres, han convidat l'Església a fer un exercici d'autocrítica i a plantejar-se canvis importants per adaptar-se als nous temps. L'objectiu és evolucionar d'acord amb els continus canvis socials, i així s'anirà concretant en diferents decisions en el decurs de les diferents sessions del sínode, les quals estan previstes fins la propera primavera.

Però el bisbe recorda que no només aquests són els problemes que es planteja l'Església, que també vol esbrinar, per exemple, quines són les raons de «la incoherència generalitzada de proclamar-se catòlic, però no viure segons aquests valors».

El protagonisme de la dona dins l'Església és un altre aspecte que es tractarà al sínode, ja que no es correspon amb la realitat social actual. La tendència és a augmentar la presència femenina en el món eclesiàstic, tot i que encara s'han de definir les fórmules de participació.

Des del punt de vista laic, Alenyà explicà que el problema de l'Església ha estat «no saber reaccionar a temps davant l'aparició de nous valors, que han substituït els antics. Així, l'Església utilitza un llenguatge i una simbologia que la joventut no entén i que, per tant, no accepta».

Alenyà destacà en el seu informe que la societat mallorquina actual, en la línia de les societats desenvolupades mundialment, experimenta canvis continus, que són els que ha d'assumir l'Església per no quedar endarrerida. «La diòcesi s'ha de reestructurar per aconseguir ser més dinàmica i eficaç en les seves tasques d'evangelització».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris