cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 27°
24°

Interpol: investigació sense fronteres per la lluita contra el crim organitzat

El col·loqui realitzat a Palma ha fet conèixer l'organització

Les darreres jornades sobre terrorisme realitzades per Interpol en el Poble Espanyol de Palma han fet conèixer les funcions que realitza aquesta organització que compta amb 177 països membre i que funciona des de l'any 1956. Durant aquests anys, la col·laboració policíaca entre diferents països ha estat clau per a la obtenció d'excel·lents resultats en tot tipus de lluita criminal, des d'estafadors a assassins passant per terroristes o lladres. Precisament Mallorca s'ha convertit en una illa on es refugien molts estrangers (la majoria alemanys) que són cercats en el seu país. Els tràmits per a la seva detenció són coordinats des d'Interpol, que és l'encarregada de comunicar a les comissaries de Palma la possible presència del sospitós. El darrer cas en què la intervenció d'Interpol ha estat clau es va produir amb la detenció al Port d'Andratx d'un alemany de 55 anys acusat d'estafar gairebé dos mil milions de pessetes.

La imatge d'un agent de Policia perseguint un lladre amb una porra ha quedat enrere aquests darrers anys perquè el delinqüent ha sabut modernitzar-se per evitar ser capturat. La tecnologia ha estat posada a l'abast dels investigadors pels diferents governs, però aquest avantatge ha estat aprofitat també pels grups criminals per cometre els delictes. En l'actualitat, Internet és la millor arma dels malfactors i s'ha convertit en una de les principals fonts de propaganda de les organitzacions terroristes. Per aquest motiu, s'ha creat un grup especialitzat amb les característiques de la xarxa que s'encarrega de perseguir i intervenir contra els contactes criminals que es produeixen a Internet. La principal dificultat, que es converteix en una gran aliada per als delinqüents, és la falta d'una legislació clara per combatre aquesta nova manera de delinquir.

La lluita antiterrorista també és present a Interpol des del 1987 gràcies a la creació d'un grup especialitzat que s'encarrega d'obtenir informació confidencial dels grups armats de tot el món.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris