algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
29°

La restauració del campanar dels Dolors acabarà a final del 99

El bisbe Teodor visità les obres i comentà la important col·laboració del poble

El bisbe de Mallorca, Teodor Úbeda, va visitar ahir les obres de reforma del campanar de l'església parroquial dels Dolors de Manacor. Acompanyaren Teodor Úbeda el vicari general, Joan Bestard, i els arquitectes que s'han fet càrrec del projecte i de la direcció de la obra, Sebastià Gamundí i Salvador Juan.

Després de pujar a dalt del campanar, el bisbe va declarar: «M'he sorprès molt, perquè una cosa és que et detallin com s'estan fent les obres, i una altra cosa és veure-ho directament. Hem de tenir en compte que aquestes obres són molt difícils, ja que s'està fent feina a 60 o 70 metres d'altària, amb un espai estret i s'han hagut de baixar unes 200 tones d'escombraries».

Tant el bisbe com el vicari general destacaren la bona col·laboració dels ciutadans de Manacor a l'hora d'aportar ajudes econòmiques. En aquest sentit, Teodor Úbeda va tenir unes paraules d'elogi per al rector dels Dolors, Miquel Gual, qui no va poder assistir a la visita perquè el vespre abans es va haver de sotmetre a una intervenció quirúrgica d'urgència, «el rector ha intervingut molt activament a l'hora d'organitzar actes per aconseguir l'aportació dels ciutadans de Manacor».

Joan Bestard va recordar que les obres de restauració del campanar s'han pogut començar gràcies a l'aportació econòmica de la Conselleria de Foment del Govern balear. «Des de la Conselleria han col·laborat amb nosaltres, mitjançant un Pla 10, encara que això suposa haver de pagar els interessos durant aquests anys», recordà el vicari general.

Com varen reconèixer el bisbe i els arquitectes, inicialment es pensava que les obres podrien estar acabades per les festes de Pasqua, però no serà així. Els arquitectes confirmaren que possiblement estarien acabades al final del 1999; la qual cosa suposa un retard en l'acabament de les obres de tancament al trànsit i embelliment del centre de Manacor, i molt concretament, de la plaça de l'església, ja que està previst acabar aquestes obres de tancament al trànsit, quan s'acabin les de restauració del campanar.

Pel que fa al cost econòmic de la reforma, aquest també s'ha disparat un poc. Incialment es parlaven d'uns 70 0 80 milions de pessetes, ara el cost se situa entre els 100 o 110 milions de pessetes, «uns cent milions i busques», confirmà el vicari general.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris