algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
26°

La Sala decreta creixement urbanístic zero a tota la Colònia de Sant Jordi

Accepta la moratòria del CIM per desclassificar 600.000 metres quadrats

L'Ajuntament de ses Salines va decidir acceptar la moratòria urbanística proposada pel Consell Insular de Mallorca. Per això ha decretat creixement urbanístic zero a tot el nucli costaner de la Colònia de Sant Jordi perquè es desclassifiquen els 600.000 metres quadrats urbanitzables que hi queden. En concret són 66 hectàrees que passaran a ser sòl rústic. Aquesta decisió es prengué en el ple de dijous.

El batle de ses Salines, Antoni Caldentey (UM), explicà ahir que «ens reservam el dret a poder oposar-nos-hi. Però nosaltres hem apostat per la qualitat envers la quantitat». El tinent de batle Antoni Perelló (PSOE) manifestà que són urbanitzables que fa molts d'anys que estan allà sense desenvolupar-se.

El portaveu del PP, Jordi Galmés, va recriminar a l'equip de govern UM-PSOE el fet de llevar tots els urbanitzables de la Colònia i en canvi no es toca res a ses Salines. «Creim que hi ha un greuge comparatiu entre els dos nuclis. Tampoc no veim clar en cas que es demanin indemnitzacions qui les pagarà. L'equip de govern tampoc no ho té clar. Per aquest motiu nosaltres hem demanat un document on el CIM es compromet a fer-se càrrec de les possibles indemnitzacions en cas que els propietaris d'aquests urbanitzables ho demanin».

Ofegada

El Partit Popular va votar en contra de la decisió municipal i criticà el fet que la Colònia quedaria ofegada sense poder créixer. De fet, els urbanitzables que han acceptat que es desclassifiquin estan tots a l'única entrada del nucli costaner. La zona més ampla que es convertirà en sòl rústic és la coneguda com ses Ramones que arriba fins al camp de futbol de la Colònia, al costat de la carretera i fins la possessió de ses Arenes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris