cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 29°
33°

Puche demana un lloc a la llista del PP a les eleccions autonòmiques

Verger confirmà ahir que se signà el pacte entre PP i CM al Consolat de Mar

El Partit Popular ha cedit a les pretensions de l'edil de Convergència de Manacor, Eduardo Puche, per firmar definitivament un nou pacte de govern que permetrà l'estabilitat municipal a l'Ajuntament de Manacor.

Les àrees de govern que posseirà Eduardo Puche durant els vuit mesos que resten de la legislatura actual seran Interior i Transports, mentre que la problemàtica ORA quedarà en mans del nou regidor de Convergència Balear (CB), Pere Vaquer, i la batlessa Catalina Sureda es quedarà amb el departament de comunicacions.

Segons ha pogut esbrinar aquest diari, una de les exigències imposades per Puche era garantir-se un lloc a la llista del Partit Popular a les pròximes eleccions autonòmiques.

De fet, el secretari general de Convergència Balear, Pere Llinàs, ha confirmat que el seu partit està negociant amb Convergència Manacor la possibilitat de presentar una candidatura conjunta a les pròximes eleccions municipals.

Segons ha explicat Pere Llinàs, «la principal condició que hem imposat per arribar a un acord és que Puche se'n vagi a Palma».

Signatura del pacte  

Ahir es varen reunir al Consolat de la Mar el president de la Comunitat Autònoma, Jaume Matas, i el president regional del Partit Popular, Joan Verger, amb la batlessa de Manacor, Catalina Sureda (PP), i l'edil per Convergència de Manacor, (CM) Eduardo Puche, per firmar l'acord que donarà l'estabilitat al govern del PP durant la resta de la legislatura a Manacor, segons explicà Verger.

La trobada va tenir lloc ahir horabaixa sobre les 17 hores i varen estar reunits durant dues hores.
Ni Catalina Sureda ni Eduardo Puche volgueren realitzar cap casta de declaracions a la sortida de la reunió amb Matas i Verger. A les preguntes del locutor d'Ultima Hora Radio-Part Forana, Juanjo Sánchez, manifestaren que ahir vespre el PP consultaria l'acord amb el seu comitè i CM ho faria avui vespre.

Joan Verger va assegurar que «hem reconduït el pacte fins que conclogui la legislatura, i no descartam acords amb Puche».

Discrepàncies  

Ahir vespre es va donar a conèixer l'acord arribat entre els dos partits per dur a terme la signatura del pacte al comitè local del PP de Manacor.

Malgrat que la signatura entre el PP i CM ha conclòs, tenint com a testimoni el president del Govern, Jaume Matas i el president regional del PP, Joan Verger, alguns membres del comitè local del partit conservador de Manacor es mostraren reticents davant aquesta decisió, ja que consideraven que les condicions imposades per Puche eren molt exigents.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris