cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
22°

El PP proposarà un referèndum sobre el segon accés al Port

Bartomeu Darder reconeix que és molt difícil dir quin és el millor traçat

El president local del PP Bartomeu Darder, creu que el millor que es pot fer per decidir quina és la solució més bona per fer el segon vial d'accés al Port de Sóller és la celebració d'una consulta popular «com s'ha fet a altres localitats de Mallorca per decidir sobre temes urbanístics». Darder assegurà que està disposat a proposar la realització d'aquest referèndum una vegada que la Conselleria de Foment hagi presentat a l'Ajuntament l'estudi de les dues opcions tècnicament possibles que actualment es barregen: un vial per Son Llampaies, rebutjat per ecologistes per tenir un alt grau de consum de territori o un túnel per davall el puig de la Mola, tal i com va proposar en el seu moment el PSM i opció la viabilitat de la qual també és estudiada per Foment.

Segons el dirigent popular solleric «s'ha d'admetre que totes les propostes que s'han plantejat fins ara tenen aventatges i inconvenients». Personalment, Darder creu que el túnel de la Mola «pot resultar inviable per ser massa costós tot i que no afecta la qualitat paisatgística de l'entorn ni consumeix territori rural», mentre que el vial per son Llampaies té l'avantatge que es pot fer en voler però deixaria aïllats els nuclis del Port i de la platja una vegada convertida en zona per a vianants la primera línia del Través. Per tot això, creu que és difícil arribar a prendre una decisió ponderada i creu que el més adient és fer una consulta popular i que «decideixin els sollerics». S'ha de recordar que el conseller Joan Verger visità la zona de Son Llampaies l'octubre de l'any passat i anuncià en aquell moment que la Conselleria faria un estudi i presentaria dues opcions a l'Ajuntament: la de Son Llampaies i la del túnel. Aquest estudi encara no s'ha presentat però tant Darder com altres fonts del PP han assegurat que els tècnics de Foment hi fan feina i està molt avançat. Darder proposarà la convocatòria del referèndum una vegada que hagin arribat a Sóller les propostes del Govern.

Bartomeu Darder també manifestà que la proposta del batle del PSM, Joan Arbona, d'utilitzar els túnels del polvorí dels Cingles per unir el segon vial amb la zona portuària, té molts incovenients i no soluciona tampoc un determinat tipus de transport inherent a una zona portuària.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris