cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 27°
32°

Els batles del PP amenacen de dur als jutjats la moratòria del CIM

Prohens, de Campos, afirma que el Consell ha trepitjat el seu municipi i Santanyí i Llucmajor estan indignats

Els batles del Migjorn que pertanyen al Partit Popular i que són els més afectats per la moratòria urbanística aprovada pel Consell de Mallorca (CIM), estudien dur el Consell davant els tribunals per la suspensió dels projectes que es volen efectuar als seus pobles. Andreu Prohens de Campos afirma que el CIM ha trepitjat el seu municipi, i Cosme Adrover de Santanyí i Gaspar Oliver de Llucmajor mostren la seva indignació. Segons ha pogut saber Diari de Balears els tres batles del Migjorn podrien reunir-se i fer efectiva l'amenaça posant el tema davant els tribunals en cas que siguin rebutjades les al·legacions. Els ajuntaments varen rebre la notificació de la moratòria el passat dijous i només tenen deu dies per presentar al·legacions.

Andreu Prohens (PP), batle de Campos va manifestar ahir: «Presentarem al·legacions a tot. És trepitjar el poble de Campos que no ens deixin construir el camp de polo, Son Durí i sa Vinyola. Campos no té res construït i ara paralitzen el futur del nostre poble i, en canvi, no actua en municipis com Calvià o Marratxí, és impresentable. Han mirat els pobles segons el color que els governa. L'Ajuntament de Campos lluitarà de manera legal per aturar el mal que ens vol fer el CIM i no descartam interposar un contenciós administratiu».

Gaspar Oliver (PP), batle de Llucmajor, comentà a Diari de Balears «No descartam interposar un contenciós administratiu. Les al·legacions ja estan redactades. No entenc de cap manera què ha volgut fer el CIM. Només ha donat 10 dies, supós perquè no hi hagués molt de temps per preparar les al·legacions. És inconcebible que ens vulguin desclassificar una urbanització com Vallgornera on hi ha cases de fa 20 anys i tots els solars són de propietaris i no d'una promotora. Des de Llucmajor volem que quedi tot així com està, perquè en el PGOU ja reduïm de forma considerable». A més de Vallgornera, Llucmajor es veu afectat amb el golf de Regana, Puig des Ros i Son Antelm.

Cosme Adrover (PP), batle de Santanyí, comentà respecte d'aquest tema, que ells no poden admetre de cap manera que els paralitzin el camp de golf i la urbanització de sa Talaiola, així com dos importants polígons de Cala d'Or. «Crec que és inconcebible que no ens hagin consultat per desclassificar projectes sense saber en quina situació es troben. Per això hem presentat al·legacions».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris