cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
29°

Un alemany és acusat d'estafar 2.000 milions

Agents de la Udyco del Cos Nacional de Policia han detingut un alemany de 55 anys en el Port d'Andratx que està acusat d'haver estafat vint milions de marcs (prop de mil vuit-cents milions de pessetes) a 2.400 inversors del seu país. Eribert Johannes Joseph G. ha ingressat a la presó de Palma a l'espera que sigui extradit a Alemanya.

La Prefectura de Palma rebé una comunicació d'Interpol en la qual avisava de la possible presència de l'acusat a l'Illa. Eribert i dos companys seus més que es troben arrestats a Alemanya, crearen tres empreses al 94 a la zona de Sark (canal de la Mànega) i a les Bahames que suposadament s'havien de dedicar a la distribució d'inversions de capital.

Els tres individus varen crear una xarxa de concessionaris que cercaven inversors a Alemanya, als quals se'ls prometien beneficis d'un quaranta per cent. En tan sols tres anys aconseguiren atreure més de 2.400 inversors que pagaven a través dels concessionaris, ja que les empreses que havien creat eren «fantasmes».

A partir del maig del 97, els investigadors no detectaren cap ingrés amb beneficis per part dels tres titulars, per la qual cosa sospitaren que els doblers dels inversors anaven a parar a les butxaques dels ara detinguts. En aquella època Eribert escapà a Mallorca.

Els altres dos acusats, anomenats Oliver i Marco, varen ser detinguts a Alemanya mentre que des de la UDYCO de Palma s'intentava localitzar l'altre sospitós. La recerca conclogué a les 13.30 hores de dimecres, quan Eribert Johannes Joseph G. va ser interceptat en una casa de lloguer situada en el Port d'Andratx.

Ahir dematí l'alemany passà a disposició judicial i el magistrat ordenà l'ingrés a la presó. És previst que a les properes hores s'accelerin els tràmits des de l'Audiència Nacional perquè Eribert sigui traslladat al seu país, on està acusat dels delictes de formació d'organització criminal, estafa en inversió de capital i infracció de la Llei de crèdits. La fiscalia de la ciutat alemanya de Mulhausen va ser l'encarregada d'emetre l'ordre internacional dels tres falsos empresaris, la qual fou transmesa a diverses policies de tot el món a través d'Interpol.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris