cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
22°

Bartomeu Reus declararà com a imputat en el cas del Cappuccino

El president de Gesa acudirà als jutjats dia 29

El president del consell d'administració de Gesa, Bartomeu Reus, ha estat citat a declarar com imputat en el cas de l'explosió del bar Cappuccino, en el qual morí un jove i 39 persones varen resultar ferides. El màxim responsable de Gesa haurà de respondre a les qüestions plantejades per la magistrada Maria del Carme Abrines, del jutjat d'instrucció número 10, de la mateixa manera que altres pèrits i alguns dels perjudicats que també han estat citats dia 29 d'aquest mes.

La jutgessa ja ordenà a Gesa que remetés un informe en què es detallassin les reparacions i les queixes que s'havien registrat a la zona del Cappuccino en els darrers mesos. Recordem que alguns veïns de la zona ja s'havien queixat d'una forta olor de gas.

La declaració de l'antic conseller de Medi Ambient es produirà abans que la magistrada Abrines tengui l'informe que determini qui va ser el responsable de la desgràcia del 27 de setembre i que, segons les investigacions efectuades fins ara, la companyia de gas pot ser-ne la principal acusada. Gesa va trobar la possible fuita de gas una setmana després de l'explosió. L'avaria es localitza a vuit metres de l'establiment i sembla que ja havia estat adobada feia cinc anys. Així com en un principi se suposà que la deflagració va ser causada per una acumulació de gas metà, a poc a poc les investigacions descartaren aquesta possibilitat perquè no es trobava cap pou negre.

La falta d'instal·lació de gas en el Grand Café Cappuccino va fer sospitar els tècnics que la fuita es trobava en un altre punt proper i per aquesta raó es varen efectuar excavacions per trobar el punt des del qual sortia el gas, fins que es va localitzar la fuita d'aire propanat.

Els desperfectes materials que es varen produir s'han valorat en gairebé 200 milions de pessetes i si es demostra que Gesa és la responsable de la desgràcia, haurà de fer front a aquest pagament, que es faria efectiu a través de la companyia asseguradora que té contractada. A més a més, cal recordar que ja hi ha hagut una víctima mortal en aquest cas.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris