cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
23°

El Ministeri de Foment instal·larà tres estacions sísmiques a les Balears

Els experts proposen que a Mallorca s'ubiquin en coves de la serra de Tramuntana

Abans de dos anys les Illes Balears comptaran amb tres estacions per registrar l'activitat sísmica en el territori insular, fet que permetrà obtenir informació per a la construcció d'edificis i la planificació del territori. Així ho va confirmar ahir a Diari de Balears Francisco Vidal Sánchez, subdirector general de Geodèsia i Geofísica, depenent del Ministeri de Foment.

Les estacions s'ubicaran a Mallorca, Menorca i Eivissa: una per cada illa. Segons Vidal Sánchez el Ministeri de Foment ja ha seleccionat tres posibles llocs on s'instal·larà l'estació de Mallorca «dos es troben a la serra de Tramuntana i l'altre a l'oest de l'Illa. No puc precisar més perquè podria ser informació útil per als vàndals. El que és cert és que els llocs elegits seran coves o pous», afirmà.

El directiu de Foment argumentà que la decisió de situar aquests aparells dins de coves «és perquè Mallorca, a causa del desenvolupament urbanístic, té molts de llocs on hi ha renous i molt de trànsit que impideixen una correcta captació dels senyals. Per tant hem de cercar llocs aïllats que garanteixin la funció de l'aparell», comenta.

Les futures estacions de les Balears tindran tecnologia per via satèl·lit i sistema GPS i funcionaran mitjançat un plafó solar. L'expert afirmà que aquestes estacions constituiran una xarxa per aconseguir registres que permetin conèixer la perillositat sísmica local, fonamental per a la prevenció. Però també permetran registrar terratrèmols en qualsevol lloc del món i saber quin és el cami que segueix la seva ona sísmica i si afecta el nostre territori de forma indirecta.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris