cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 28°
34°

Carmena: «Hi ha tècniques jurídiques que estan d'esquena a la societat»

La vocal del Consell General del Poder Judicial aposta per acostar-se als ciutadans

«No estam coordinats amb els serveis socials, no ho estam amb Institucions Penitenciàries ni entre nosaltres». Aquest era el tarannà crític amb el ram que manifestà ahir a Palma la vocal del Consell General del Poder Judicial, Manuela Carmena. La situació denuncià que incideix de forma negativa en els programes de reinserció, en l'efectivitat dels processos legals i en la confiança de l'opinió pública, entre altres.

Carmena és a Mallorca amb motiu de la IV Trobada de Jutges Degans que se celebra des de dijous i fins avui a l'hotel Melià Victòria del passeig marítim de la ciutat.

En declaracions a Diari de Balears, la jutgessa considerà justificades les crítiques dels ciutadans als òrgans legals, «perquè hi ha tècniques jurídiques del Codi Penal que estan d'esquena a la societat».

Els comentaris transcrits es derivaren de la seva valoració d'un dels temes d'actualitat, l'alliberament de Francisco López Maíllo, «el violador de l'Eixample» de Barcelona. «Entenc perfectament les crítiques que fan sobretot les dones "afirmà" , és raonable la crítica social i ens ha de fer reflexionar. Tothom comprendria que una persona pogués reduir la seva condemna si dins la presó les seves motivacions per delinquir haguessin tingut la possibilitat de fer una evolució favorable, el que no és comprensible és que a una persona que no ha fet res per canviar li escurcin la condemna».

Violència domèstica  

En termes generals, la jutgessa anuncià que el Consell General del Consell Judicial ha subscrit un conveni amb el Ministeri de l'Interior per dissenyar un tractament per a tot tipus d'agressor implicat en la violència domèstica, abusos sexuals i similars. L'objectiu és derivar cada tipus de delinqüent a un tractament específic per a la seva criminalitat, amb la qual cosa incidí en la importància de coordinar-se amb els serveis socials. A més, recordà que «la finalitat primordial de la presó és la reinserció. És un dret que s'ha d'exigir i l'Administració té el deure de donar».

El conveni també contempla, explicà, que «en les grans ciutats on hi ha molts jutjats d'instrucció, si una dona presenta un cas d'agressions en un d'ells, llavors sempre acudeixi al mateix», d'aquesta manera el titular de la sala tindrà una referència clara de l'índex de reincidència dels delictes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris