cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
29°

Govern i Insalud accepten el solar oferit per fer l'hospital d'Inca

La Plataforma cívica no es dissoldrà fins que no s'obri el centre comarcal

La Conselleria de Sanitat del Govern balear i l'Insalud donen per bo el solar que ha estat ofert per l'Ajuntament d'Inca, vora la carretera vella de Llubí, per construir-hi el futur hospital comarcal.

Així ho indicaren ahir vespre el director territorial de l'Insalud, Javier Rodrigo de Santos, i el gerent de Serbasa (Servei balear de Salut), José Maria Campuzano, a l'assemblea de la Plataforma pro hospital a la qual exposaren les condicions concretes del conveni sanitari signat entre l'administració central i l'autonòmica i que farà possible que el centre hospitalari d'Inca sigui una realitat.

De Santos i Campuzano (que va acudir a Inca en representació del conseller Francesc Fiol) esmentaren que els terrenys complien els requisits necessaris tant pel que fa a l'extensió com per a l'accessibilitat.

El batle d'Inca i president de la Plataforma pro hospital, Pere Rotger, es mostrà sorprès perquè no tenia constància encara d'aquesta decisió. Rotger explicà que ja ha demanat a la conselleria de Foment que desplaci l'àrea de reserva per on passarà la futura autopista central perquè no afecti així la finca.

Respecte als terminis prevists per a l'engegada de l'hospital, la Conselleria de Sanitat com l'Insalud coincideixen a establir una data no inferior als sis anys. De Santos precisà un calendari que començaria per enllestir el pla de necessitats del nou hospital a mitjan de l'any 99. El projecte arquitectònic podria estar fet un any després mentre que l'adjudicació de l'obra ja es preveu per a final del 2000. A partir del començament de les obres es preveu un termini d'execució d'un mínim de tres anys, al qual seguiria un altre any per equipar el centre. De Santos i Campuzano recordaren que l'obra es finançarà al 50% entre les dues administracions i que ja hi ha un compromís per habilitar una partida als pressuposts del proper any. El posterior manteniment i gestió de les instal·lacions s'ha deixat enlaire a l'espera de veure si es fan efectives les transferències sanitàries a la Comunitat Autònoma.

Tot i que la construcció de l'hospital sembla garantida i que els actes reivindicatius s'han suspès, la Plataforma seguirà fent feina fins que no s'hagi col·locat la darrera pedra. Aquesta decisió es va prendre a proposta del portaveu del PSM, Bernat Amengual, tot i que el batle Rotger havia manifestat inicialment la seva intenció de dissoldre la Plataforma. Així, la comissió de treball continuarà amb les reunions de manera trimestral per vigilar el compliment dels terminis proposats.

Tot i la rellevància de la convocatòria de l'assemblea es va notar, i molt, l'absència de bona part dels batles dels municipis que es veuran beneficiats pel futur hospital. Només els batles de Selva, Consell i Sencelles, tots ells del Partit Popular hi foren presents. També hi assistiren representants de diferents entitats cíviques i de tots els grups del consistori inquer.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris