cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
28°

Un grup de minusvàlids denuncia les barreres arquitectòniques

L'Associació de Paraplègics i Grans Minusvàlids diu que el pla d'embelliment del centre està mal fet

L'Associació de Paraplègics i Grans minusvàlids de les Balears (Aspaym) ha exigit a l'Ajuntament de Manacor que elimini les barreres arquitectòniques del projecte d'embelliment i tancament al trànsit del centre de la ciutat que actualment estan en fase d'execució.

El president d'Aspaym, Moisés Magan, es va entrevistar ahir amb la batlessa de Manacor, Catalina Sureda (PP), per intercanviar opinions sobre el projecte de tancament al trànsit del centre.

Des del col·lectiu s'ha volgut deixar clar que «el projecte d'embelliment està mal fet i no es contempla l'eliminació de les barreres arquitectòniques. Per aquest motiu ha anunciat que «la nostra intenció és demanar al Govern balear que no rebi les obres d'embelliment si abans no s'han eliminat les barreres arquitectòniques».

Magan va manifestar que «l'intercanvi d'opinions amb la batlessa Sureda ha estat molt positiu, igualment ho va ser dies passats la seva visita a la zona de vianants i la conversació amb l'encarregat de l'empresa concessionària de les obres Melchor Mascaró SA».

Pel president d'Aspaym no va ser tan positiva l'entrevista que mantingué amb l'arquitecte municipal, Carles Terrassa, «aquest senyor pareix que ha dissenyat un projecte d'embelliment pensant únicament amb la zona d'estacionament de vehicles de càrrega i descarrega, sense tenir en compte a les persones i molt menys a les que són minusvàlides».

Compromís

La batlessa de Manacor, Catalina Sureda, es va mostrar molt receptiva quant a solucionar el problema de les barreres arquitectòniques i va agafar el compromís que tots els projectes que es redactin des de l'Ajuntament seran consultats a l'Associació perquè exposin el seu parer.

D'altra banda, la batlessa també explicà que no s'executarà cap obra abans de llevar les barreres arquitectòniques. L'Ajuntament farà un estudi per instal·lar aparcaments per a minusvàlids a tota la ciutat i es reformaran els que hi ha al carrer Amargura. També es retiraran els fanals instal·lats amb el pla d'embelliment perquè no reuneixen els requisits necessaris i es rebaixaran totes les voravies de la ciutat. Així mateix es construiran rampes a les entrades i sortides.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris