algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
26°

L'oposició critica el «triomfalisme» i la «inconcreció» del president

Tot indica que les intervencions d'UM, PSM i PSOE seran molt dures

L'oposició en bloc es va mostrar ahir molt crítica amb el discurs sobre l'estat de l'Autonomia que Jaume Matas va pronunciar i és de suposar que avui en les seves intervencions la duresa sigui el to habitual del PSOE, del PSM i d'Unió Mallorquina. Matas es trobarà avui amb una oposició molt cohesionada, que acaba d'aprovar una moratòria urbanística al Consell de Mallorca .

«Ho tenim tot»  

Francesc Antich, que avui a altes hores del vespre debutarà com a portaveu del PSIB-PSOE, va dir minuts després que Matas acabàs la seva intervenció que aquest havia fet un «discurs separat de la realitat, idíl·lic, mentre que al carrer, davant del Parlament, hi havia una manifestació de treballadors». Antich feia referència a la protesta dels treballadors de la seguretat privada. Segons el líder socialista el PP ha tingut quinze anys per solucionar els grans problemes de les Illles i fa grans promeses que es redueixen a limitar el creixement urbanístic allà on no hi ha demanda. Antich afirmà que això era canviar quatre coses perquè el fonamental continuàs igual. El candidat del PSIB considerà que el parlament de Jaume Matas s'ajustava a la perfecció a l'espot publicitari Ho tenim tot.

Prudència exasperant  

En parescut sentit s'expressà el portaveu del PSM, Pere Sampol per referir-se a la postura del Govern en relació a la moratòria: «Són els especuladors urbanístics els qui demanen a Matas tanta prudència per a la fi acabar no fent res». Pere Sampol ironitzà sobre el fet que per primera vegada en la història sigui el mateix Executiu qui demani un canvi de model. Això, segons el nacionalista, és senyal que les coses «no van tan bé» i que no són fàcilment solucionables des de l'«exasperant» lentitud de Matas.

Confús  

La portaveu d'UM i presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, resumia amb un adjectiu el discurs de Jaume Matas: «confús». Munar pensa que el cap de l'Executiu va barrejar en el seu parlament qüestions d'àmbit estatal amb altres de competència insular per apuntar-se tots els mèrits. El discurs del president va ser confús també, segons la líder del centre nacionalista, perquè Matas «no ha explicat què és el que vol fer» i perquè ha intentat «camuflar la realitat dient que tot va bé». La promesa de solucionar els problemes pendents sembla a Maria Antònia Munar un clar menyspreu al seus antecessors, Gabriel Cañellas i Cristòfol Soler. Les al·lusions a la política urbanística del Consell foren considerades de «mal gust» per la presidenta d'aquesta institució, que conclogué que Matas no controlava el partit, ja que sectors d'aquest l' havien obligat a relativitzar les seves propostes en matèria urbanística.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris