cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
23°

El GOB denuncia dues construccions il·legals dins l'àrea natural de sa Vall

N'hi ha una d'il·legalitzable perquè només té parcel·la de 9.000 metres quadrats i se'n necessiten 200.000

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha denunciat davant l'Ajuntament de Manacor dues construccions il·legals dins l'Àrea natural d'especial interès (Anei) conegut com sa Vall. Segons els ecologistes, «es tracta d'una de les infraccions urbanístiques més greus que es puguin dur a terme».

Una de les obres consisteix en un edifici de gran envergadura que no té llicència municipal i està construït dins una parcel·la de 9.000 metres quadrats, quan se'n necesiten, com a mínim, 200.000. L'altra és un moviment de terres amb la finalitat de dur a terme alguna construcció i que tampoc no té llicència de l'Ajuntament.

Antoni Muñoz, representant del GOB, manifestà que «si l'Ajuntament de Manacor no actua contra aquestes construccions il·legals dins Anei les denuciarem per la via judicial. Primer hem volgut anar per la via administrativa. L'edifici està en avançat estat de construcció i la seva situació és impossible legalitzar-la. Sabem que l'obra està denunciada pel zelador municipal però el delegat d'Urbanisme, Bartomeu Blanquer (PP), no ha donat les ordres pertinents per a l'obertura del corresponent expedient d'infracció urbanística».

Segons els representants del grup ecologista, l'única opció que té l'Ajuntament de Manacor és l'enderrocament de l'esmentat edifici, atès que no té la parcel·la mínima requerida per construir dins Anei. Com s'ha exposat abans es necessiten 200.000 metres quadrats per poder construir dina àrea natural, mentre que a aquesta la parcel·la només compta amb 9.000 metres quadrats.

«Manacor "expliquen des del GOB" és un dels municipis de Mallorca on la indisciplina urbanística és més habitual. Es pot dir, fins i tot, que el que està més vigent és un urbanisme a la carta on els ciutadans poden escollir les condicions que més els convenguin. Tot això és fruit d'una política municipal que a més de tolerar bona part de les infraccions, no ha dissenyat cap estratègia per reconduir aquesta situació».

L'obra il·legal denunciada és un gran casal de planta baixa i dos pisos amb totes les façades de perdra. L'àrea natural de sa Vall de Manacor està en direcció a Petra, molt prop d'una altra obra il·legal com és la de Son Roca.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris