cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 24°
32°

El Govern restaurarà el document més antic del poble, del segle XIV

Algaida és el primer municipi que signa un conveni per a la restauració de documents de l'arxiu municipal

El Govern balear restaurarà el document més antic de l'arxiu municipal d'Algaida, que data del segle XIV. Es tracta del Llibre d'inquisicions de la Curia reial de la parròquia de Castellitx, 1378-1388.

Així es va informar ahir durant la signatura del conveni per a la restauració de documents de l'arxiu municipal d'Algaida, que es durà a terme en el taller de restauració de l'Arxiu del Regne de Mallorca, amb el finançament de la Banca March i la Fundació Juan March.

L'acte va ser presidit pel director general de Cultura i Política Lingüística, Jaume Gil; el batle d'Algaida, Jaume Jaume Oliver; el director de l'oficina de la Banca March d'Algaida, Joan Antich; i el director de Relacions Institucionals de la Fundació Juan March, Jaume Bellido.

A més del llibre abans esmentat, es restauraran el Llibre d'inquisicions de la Curia reial de la parròquia de Castellitx, 1389-1406 i el Llibre d'Escrivania reial de 1652-1658.

Jaume Gil va explicar que Algaida és el primer poble de la Part Forana que signa aquest conveni de col·laboració de restauració de documents de l'arxiu municipal i que s'han seleccionat els documents més necessitats d'una restauració. Gil també expressà que «Algaida és un dels municipis que té l'arxiu més complet de Mallorca i té molta sort de poder-los conservar».

El batle Jaume va explicar que en el llibre del segle XIV hi ha recopilats els plecs que el batle de llavors havia de resoldre i «n'hi alguns de molt curiosos».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris