cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 26°
26°

Els antidisturbis dispersen els piquets de la seguretat privada

Intentaven impedir la sortida dels furgons de Trablisa i de Prosegur

Manolo Cámara es dirigeix a un policia davant la seu de Prosegur.

27-12-2016 | J.T.

Uns vuitanta policies antidisturbis varen dispersar els piquets de treballadors de la seguretat privada que, ahir al matí, intentaven impedir que sortíssin al carrer els furgons de Trablisa i de Prosegur, que són les dues principals empreses del sector.

Davant la presència de les forces de l'ordre, que segons els sindicalistes varen mostrar una «actitud hostil», els treballadors i els seus representants sindicals es varen retirar i es dirigiren a la Delegació de Govern, per demanar explicacions a Catalina Cirer, i a la seu del Parlament, per fer extensiva al Govern la seva protesta.

Al respecte, la delegada del Govern, Catalina Cirer, va manifestar que la intervenció policíaca ha estat necessària per tal de prevenir una sèrie d'actuacions, que s'estan produint durant el darrer mes, coincidint amb la convocatòria de vaga en el sector de la seguretat privada, i que «en més d'una ocasió han fregat el delicte».

Cirer va tornar a fer una crida a CCOO, que és el sindicat que ha encapçalat aquesta vaga de guàrdies jurats, perquè negociïn i respectin el dret a treballar.

Cal recordar que la reivindicació dels treballadors del sector de la seguretat privada és la signatura d'un conveni laboral d'àmbit autonòmic, que entre d'altres coses els permetria negociar amb la patronal un increment salarial i millorar les condicions laborals, sobretot pel que fa als horaris.

La vaga

Les contínues manifestacions dels treballadors del sector s'estan produint des del passat dia 7 de setembre, quan va tenir lloc el primer dia de vaga. D'ençà que es va encetar aquest procés de protestes i de reivindicacions laborals, les actuacions han estat marcades per successives jornades d'atur, alternades amb treves entre els sindicats i la patronal.

Fins ara, el sindicat CCOO, ja que UGT mai no ha donat el seu suport a les esmentades mobilitzacions, no ha arribat a cap acord definitiu amb la patronal, que presideix el propietari de Trablisa, Joan Amer, per la qual cosa continuen les convocatòries de jornades d'atur.

Unes jornades agreujades perquè els sindicats consideren «abusius» els mínims marcats per Delegació de Govern i no els volen respectar. Aquests mínims exigeixen que els guàrdies jurats garanteixin el 75% dels serveis en el transport de fons bancaris i el 50% pel que fa a la vigilància en el transport públic.

Una reivindicació no gaire pacífica

Tothom té dret a fer vaga. Així ho marca la Constitució. El que passa és que també s'ha de respectar el dret a fer feina, i això no s'ha respectat sempre durant aquest procés de reivindicacions, mitjançant piquets coaccionadors. A més a més, tal com recordà ahir Catalina Cirer, no es pot caure en el delicte. La delegada del Govern assegurà que «s'han cremat amb àcid alguns caixers automàtics, han disparat contra algunes entitats bancàries durant el cap de setmana i alguns ciutadans han estat amenaçats quan volien utilitzar els caixers». Això no són maneres de negociar, per malament que estiguin les coses.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris