cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
22°

El projecte del bastió del Príncep sortirà a concurs abans de Nadal

Cort invertirà 700 millons a recol·locar les famílies dels habitatges militars

Abans de Nadal es treurà a concurs públic la recuperació de la zona del baluard del Príncep. Així ho anuncià ahir el regidor d'Urbanisme de Cort, Carles Ripoll, durant la signatura del conveni entre l'Ajuntament de Palma i el Ministeri de Defensa per a l'adquisició del baluard. La signatura va esser a càrrec del batle Joan Fageda i del secretari d'Estat de Defensa, Pedro Morenés.

Aquest cop sí que els arquitectes de l'Illa podran participar directament en un concurs d'idees convocat per l'Ajuntament, en aquest cas, per resoldre «com comença o acaba el Parc de la Mar», concretà Ripoll.

La descongestió de l'àrea urbana que envolta el baluard del Príncep s'aconseguirà amb l'enderrocament dels edificis existents. Així, el projecte guanyador ha de contemplar «l'embelliment de la façana marítima de la ciutat i la integració del monument històric que constitueixen les murades encara existents», explicà el batle, Joan Fageda.

Requisit

Encara que el plec de condicions no està redactat, Ripoll ja ha avançat un requisit: cercar la uniformitat entre el Parc de la Mar i les murades. No obstant això, també afegí que «això no significa que no puguin donar a la futura zona verda un tractament diferencial».

Ara per ara, Cort estudia la quantitat màxima que pensa destinar a l'execució del projecte, per així poder redactar el plec de condicions.
Durant la signautra del convei "que el mateix batle de Palma, Joan Fageda, va qualificar de «fita històrica»" també es varen tractar les expropiacions dels habitatges que hauran de ser enderrocats. En els immobles ara s'hi allotgen entre 100 i 104 persones.

«Aquestes famílies tindran un tractament personalitzat. Estam parlant d'un tema tan vital com és l'habitatge i, per això, la negociació ha de ser directa, individualitzada, perquè no tothom vol la mateixa solució», explicà Ripoll.

Alternatives

D'entrada, l'Ajuntament pensa invertir 700 milions de pessetes en la recol·locació dels afectats, bé donant-los un altre domicili o pagant-los el valor del seu habitatge actual.

«Existeix tot un expedient administratiu de valoració, hi ha gent que vol una casa nova en el barri, d'altres se'n volen anar a fora. D'altres tenen més cases i s'estimen més tenir els doblers en mà. Com que és un tema molt sensible no es pot tractar amb alegria», afegí Ripoll.

Torre d'en Pau

L'Ajuntament de Palma també va recuperar ahir la propietat de la torre d'en Pau, després de signar el corresponent conveni amb la Gerència d'Infraestrutura de Defensa. Aquesta torre s'aixeca en un solar del Coll d'en Rabassa que té 52.768 metres quadrats, i que limita pel nord amb els terrenys de la urbanització de Son Moix i pel sud amb la de Son Manuel. Igualment, s'ha de recordar que amb la signatura d'aquest conveni Cort «queda subjecte a l'obligació de destinar aquesta finca al desenvolupament urbanístic de la ciutat de Palma, a zones verdes, atenent a les necessitats de la plaça, i de no cedir ni donar la propietat de l'espai cedit per Defensa», segons s'estipula en el mateix document. La qualificació d'aquest espai com a zona verda quedarà recollida al Pla general d'ordenació urbana de Palma (PGOU) un cop aprovada la modificació que ara es tramita.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris