lluvia ligera
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
24°

Els polítics donen llum verd a la creació del polígon de serveis

Tots els grups donaren suport a la firma del conveni amb Gestur balear per començar-ne els tràmits

Els partits polítics que integren l'Ajuntament de Felanitx votaren favorablement la proposta de subscriure un conveni amb l'empresa semipública Gestur balear per donar llum verd a la creació definitiva d'un polígon de serveis a la localitat. Així s'acordà en el transcurs de la darrera sessió plenària.

Gestur balear, empresa en què participen el Govern i entitats bancàries, serà l'encarregada de dur endavant tota la tramitació burocràtica i es farà càrrec de les despeses d'urbanització.

El delegat d'Urbanisme de l'Ajuntament de Felanitx, Pere Massutí (PSOE), ha explicat que «les primeres passes consistiran en la redacció d'una modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) als terrenys on s'ha de construir el polígon».

Aquest, segons el PGOU vigent, està escrit a la sortida de la localitat en direcció a Campos, darrera la benzineria.
Després d'aprovar el ple la modificació puntual, els tècnics redactaran el pla parcial per comencar l'infraestructura d'urbanització: vials, xarxa de clavegueram, aigua potable i enllumenat públic.

Segons les previsions municipals, les primeres indústries podrien instal·lar-se al nou polígon en un període de dos a tres anys.
El director de Gestur, Eduardo Llop comentà que el polígon «seria viable si per començar hi ha uns 12 empresaris interessats a instal·lar-s'hi», però les previsions s'han doblat. El passat més de maig en una reunió a la Casa de Cultura de Felanitx on assistiren els empresaris i industrials, més d'una trentena mostraren la seva predisposició d'ubicar les seves indústries al nou polígon i donaren suport a la conveniència que es tractàs d'un polígon de serveis i no industrial, perquè així es facilitaria que els comerciants també poguessin construir naus més petites.

El nou polígon ocuparà una superfície de 60.000 metres quadrats ampliables segons la demanda per part dels industrials.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris