algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
29°

Els restaurants de la Vall aposten de bell nou per la cuina de bolets

La iniciativa va néixer a Sóller fa tres anys i ha tingut molt d'èxit

Tot i que el costum de menjar determinades espècies de bolets, com per exemple els famosos esclata-sangs, té a Mallorca una tradició que es remunta a més de 400 anys enrere, no ha estat fins fa poc temps que la cuina basada en aquests productes naturals tan variats ha estat totalment reconeguda i apreciada a l'Illa.

I ha estat precisament a la vall de Sóller on, gràcies en bona part a una important tasca divulgativa duita a terme cada tardor pel Museu de Ciències Naturals i a la gran varietat d'espècies comestibles que es poden trobar on alguns restaurants han tingut la iniciativa d'oferir plats cuinats amb bolets durant una sèrie de jornades de cada tardor. L'èxit va ser espectacular des del primer any, de tal manera que ja són moltes les persones que es desplacen fins a Sóller en aquestes dates per tastar aquests plats tan especials.

Segons el micòleg solleric Carles Constantino «als voltants de Sóller es poden trobar més de 50 espècies comestibles, la qual cosa és una font de riquesa gastronòmica que els resturants fan molt bé d'aprofitar i divulgar».

Constantino que, juntament amb altres micòlegs, va ser el primer que va descobrir la presència de tòfones a Mallorca, creu que les jornades gastronòmiques basades en bolets que fan alguns restaurants de la Vall han estat un èxit «a causa del millor coneixement sobre aquest tema que hi ha en els darrers anys, ja que l'afició a la micologia ha augmentat moltíssim..» .

D'altra banda, els restauradors també estan molt satisfets. Benet Vicens, un dels promotors d'aquesta cuina a Sóller, considera que les jornades dels bolets estan consolidades i representen un fort atractiu de clients cap a la Vall, sobretot els caps de setmana. Tot i que l'objectiu és la promoció dels bolets del país, la subjecció a la climatologia fa que moltes vegades s'hagin d'adquirir bolets d'altres procedències, la qual cosa és ara més fàcil ja que hi ha importadors especialitzats.

Oferta complementària  

No hi ha cap dubte que la nostra comarca muntanyenca és una de les que més necessita una oferta complementària destinada a atreure els visitants. Sol i platja no n'hi ha gaire, de manera que tant a l'estiu com ara a la tardor o a l'hivern, l'oferta d'una cuina «especial» basada en productes naturals i autòctons és un bon reclam per atreure gent cap a la Vall i els seus voltants. Afortunadament, iniciatives no n'han faltades en els darrers anys, la majoria relacionades amb la cuina: si el xot de muntanya ha estat un èxit, la cuina del bolet, tot i que amb poca tradició illenca, du camí de consolidació i té una gran acceptació. A la vegada aquesta oferta té quelcom que fa que el seu atractiu vagi més enllà dels seus aspectes purament gastronòmics. Menjar bolets del país és «una» altra forma de acostar-se a les seves riqueses naturals.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris