cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 28°
33°

Emotiu homenatge a les franciscanes pels 112 anys de dedicació al poble

Els veïns acudiren ahir de manera massiva a l'acte de comiat

Les religioses franciscanes Filles de la Misericòrdia varen ser homenatjades ahir amb una emotiva eucaristia que es va celebrar a la parròquia de Sant Pere de Petra amb motiu de la seva partença cap a altres indrets de l'Illa com Calonge i Ariany.

Els veïns acudiren de manera massiva a l'acte per acomiadar les monges que durant 112 anys han dedicat la seva tasca humanitària al poble de Petra.

El rector, Bartomeu Ramis, va ser l'encarregat d'oficiar la missa i en el seu sermó va evitar parlar de la partida i més bé va fer una crida als fidels perquè recordassin una etapa de la seva vida on les monges franciscanes hi foren presents.

El rector Ramis va instar els assistents que tinguessin present ara la seva infantesa quan les monges franciscanes, dedicades a l'educació, els varen ensenyar a llegir i escriure les primeres lletres, a dir les primeres oracions i els van preparar per rebre la primera comunió.

Mossèn Bartomeu va destacar també la tasca que les germanes han duit a terme amb la cura dels malalts, quan «rosari en mà, aguardaven el pacient fins l'agonia per després tancar-li els ulls, de forma física, però espiritualment obrir-los cap a l'eternitat».

El capellà va assenyalar també la funció de les monges franciscanes que, «amb el seu vestit blau», ensenyaven a cosir a les al·lotes, en definitiva una professió, i el seu paper a l'hora d'inculcar la vocació religiosa.

Després de la missa, els assistents es dirigiren al convent de les religioses franciscanes on hi havia preparat un refrigeri amb coques dolces i salades fetes per les dones del poble.

Així mateix, el batle Joan Font (PSM), en representació de l'Ajuntament, els va fer lliurament d'una placa commemorativa on s'hi havia gravat: «Amb agraïment pels 112 anys de servei al nostre poble».

Cal recordar que l'Ajuntament va acordar a la darrera sessió plenària nomenar les monges filles il·lustres de Petra a petició d'Unió Mallorquina.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris