cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 27°
24°

El poble, en perill d'inundació pel tap de pedres al torrent

Aquesta via acull les aigües de la depuradora i de la pluja

Un esllavissament de perdres al torrent de la Vila ha provocat un tap al llit que posa en perill d'inundació part del poble de ses Salines. Aquest torrent, a més d'acollir les aigües de pluja de la localitat, també s'encarrega d'evacuar l'aigua depurada procedent de la planta de depuració del poble.

El torrent neix a la falda de Sant Salvador, passa per Santanyí i just devora el nucli urbà de ses Salines es converteix en una síquia per transportar l'aigua. A la sortida del poble es torna a convertir en torrent, passa per dins la finca de s'Avall fins a dessembocar a la mar. Els pagesos de la zona ha aixecat el crit d'alarma davant el fet que veuen que en el lloc del tap l'aigua s'ha aturada i si vénen les pluges fortes es desviarà cap a dins el poble. Fa uns 10 anys el desbordament de la síquia ja inundà algunes zones de ses Salines.

El PP a la darrera sessió plenària ja manifestà el perill que eixistia amb el tap a la síquia. Els conservadors demanaren a l'Ajuntament de ses Salines que prenguessin mesures ordenant la retirada del tap.

El tinent de batle Antoni Perelló (PSOE) manifestà al respecte que «hem intentat arreglar el tap a la síquia, però si llevam les pedres, la terra de les voreres caurà. Per aquest motiu ara mirarem amb Ibasan què podem fer. També estam pendents de posar en marxa la comunitat de regants amb l'aigua depurada i així no aniria cap a la síquia. Però he de dir que ben prest tot estarà arreglat».

Perelló explicà també que ell no veu perill d'inundació imminet.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris