cielo claro
  • Màx: 30°
  • Mín: 28°
31°

Detinguts tres «pirates» a Madrid que distribuïen programes a les Balears

Els sospitosos han causat pèrdues de 28.000 milions de pessetes

Agents de la Unitat Central de la Policia Judicial de la Direcció General de la Policia i de l'UDYCO de Barcelona han detingut a Madrid tres joves «pirates informàtics» especialitzats en la reproducció fraudulenta i distribució de programes, utilitats i jocs de CD-Rom a través del territrori estatal. Les Illes s'havien convertit en un dels punts de venda predilectes d'aquests pirates, que proporcionaven programes a particulars i a algunes petites empreses.

Es tracta de Raúl A.S., àlies Bigfoot, de 22 anys; Juan Antonio A.S., germà de l'anterior, de 19 anys, i Abel F.G., conegut com Xacal, de 23 anys. Tots ells són naturals de Madrid i amb domicili a la localitat de Móstoles. Així mateix, utilitzaven i facilitaven noms i DNI falsos, segons fonts policíaques.

Per realitzar la publicitat i venda de les còpies utilitzaven xarxes d'alta tecnologia, com ara Internet, on tenien dues pàgines web i dos E-Mail, així com telefonia mòbil activa.

Els investigadors han intervingut programes per valor de 140 milions de pessetes, i dos equips informàtics valorats en quatre milions de pessetes. L'import dels danys i perjudicis ocasionats a les companyies titulars dels programes, ascendeix a 28 mil milions de pessetes.

Les primeres investigacions varen ser iniciades per l'UDYCO de Barcelona durant el mes de setembre. La Policia va rebre diferents denúncies per diversos delictes contra la propietat intel·lectual i industrial, formulades pels representants legals de les companyies.

Les indagacions policíaques varen conduir a la localització i posterior detenció a Móstoles (Madrid), dels autors de les defraudacions a les companyies esmentades. Els arrestats s'havien dedicat els tres darrers anys a aquesta il·lícita activitat. Es tracta d'individus joves que cursen estudis universitaris i que tenen un coneixement elevat de tècniques informàtiques.

A més a més de a les Illes Balears, venien les seves còpies a Madrid, València, Saragossa, Barcelona, Tarragona, Navarra, Sevilla, Astúries, Lugo, Biscaia, Zamora, Toledo, Segòvia, Guadalajara i les Illes Canàries.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris