cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 29°
28°

Els turistes noruecs són els que gasten més per dia durant les vacances

Així es recull en un estudi elaborat pel catedràtic Eugeni Aguiló

Els turistes de Noruega són els que més doblers es gasten al dia durant les seves vacances a les Balears (10.403 pessetes), mentre que els irlandesos són els que més temps estiuegen a les Illes amb una estada mitjana de 13'42 dies.

Així es recull en un estudi elaborat pel catedràtic de la UIB Eugeni Aguiló, que ha analitzat la despesa turística a les temporades mitjana i alta, així com el perfil dels visitants.

Segons explicà ahir durant la presentació de l'informe el conseller de Turisme, José María González Ortea, l'estada mitjana dels visitants se situa en els 11'39 dies. Els turistes espanyols es troben a la coa perquè solen passar a les Illes 8'18 dies. Per davant hi ha els irlandesos, amb 13'42 dies, seguits dels noruecs, amb 12'73 dies; britànics, amb 12'62 dies; els suïssos, amb 12 dies, i els alemanys, amb 11'42 dies.

Segons les dades del mateix informe, el 40'4 per cent dels turistes que arriben a l'Arxipèlag tenen entre 30 i 45 anys; el 64'5 per cent s'estima més allotjar-se en un hotel, i el 77'3 per cent opta per acudir a una agència de viatges per programar les seves vacances.

El titular autonòmic de Turisme també destacà el fet que les reserves s'efectuïn cada pic amb més antelació, el 23 per cent fins i tot abans de sis mesos.

A l'estudi també s'analitzen les motivacions dels turistes a l'hora d'escollir les Balears. Així, un 78'6 per cent ho fa per les seves platges; pel 52 per cent és determinant la qualitat hotelera, mentre que un 23'8 per cent se sent molt atret pels preus. La qualitat de l'entorn, la tranquil·litat, la pràctica d'esports o l'ambient nocturn també són factors determinants.

Finalment pel 66'9 per cent dels enquestats, la relació qualitat-preu és «normal», mentre que el 13'1% considera «cara» l'oferta; el 7'9 per cent pensa que «és bastant car» i el 7'1 per cent, «car».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris