cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 28°
34°

Cort i Defensa firmen dimarts l'acord per expropiar el bastió del Príncep

Palma fa així una passa més per a la recuperació d'un dels punts privilegiats de la façana marítima

L'Ajuntament de Palma i el Ministeri de Defensa signaran dimarts que ve el conveni en funció del qual Palma recupera un dels punts estratègics de la ciutat: el Baluard del príncep. Es materialitza així l'acord que ambdues institucions assoliren el passat mes de maig per a l'expropiació dels terrenys. La signatura anirà a càrrec del batle de Palma, Joan Fageda, i del secretari d'Estat de Defensa, Pedro Morenés.

L'acord, emperò, s'emmarca en una actuació més àmplia, i que suposa un dels eixos de la reforma del Pla general d'ordenació urbana (PGOU): obrir la ciutat al mar.

A canvi de la cessió del baluard, l'Ajuntament es compromet a requalificar tres instal·lacions militars que podran tenir un ús residencial, compatible amb el comercial. Les plusvàlues que genera aquesta requalificació, més una diferència de 316 milions que es pagaran a Patrimoni de l'Estat, igualaran el cost de l'expropiació dels tres edificis del baluard del Príncep.

Un cop solventat el tema de les indemnitzacions als actuals llogaters del baluard, es procedirà al seu enderrocament.
Cort recuperarà així un espai privilegiat de la façana marítima i farà la primera passa per crear un gran espai públic que aniria des del baluard del Príncep fins a l'anomenada «falca verda», a l'altura del canòdrom.

Una passa més en aquest sentit és el conveni que Cort ha signat amb l'Autoritat Portuària per tal d'integrar a la zona portuària del moll Vell ofertes de caràcter cultural, lúdic, comercial o esportives, tal com recull la Llei de ports de l'Estat.

A més, hi ha l'objectiu que «a mitjan o a llarg termini» el trànsit des del moll Vell fins a la Feixina sigui subterrani, amb la qual cosa es guanyaria un gran espai verd, que es completaria amb el baluard de Sant Pere, es perllongaria cap al passeig de Mallorca i la «falca verda».

Els veïns

Les 109 famílies del baluard del Príncep es constituïren com a associació a finals de l'any passat tan aviat com s'assabentaren que les institucions cercaven la manera de recuperar la zona en benefici de la ciutat. Una comissió integrada per un advocat i un tècnic ha seguit de prop el seu cas i s'encarrega de la defensa dels seus interessos davant el Ministeri de Defensa i l'Ajuntament de Palma.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris