cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
26°

Els detalls modernistes en mal estat representen un perill important

Preocupant augment al centre de despreniments de bocins de balcons

El centre de Sóller és famós per la gran quantitat d'immobles d'estil modernista que té. És en aquest sentit un centre únic a Mallorca. Però darrerament han començat a proliferar problemes derivats de la manca de conservació, i en alguns casos d' abandonament total, que presenten les façanes d'algunes cases del centre de la ciutat.

El problema afegit és que moltes d'elles tenen detalls modernistes de pedra o ferro forjat que són especialment sensibles al pas del temps si no tenen un manteniment escrupolós. Tampoc no manquen al centre cases tancades que també són font de problemas i representen un potencial perill per al vianants.

En els darrers dies, només al populós carrer de la Lluna, l'Ajuntament ha hagut d'acordonar els balcons de dues cases dels quals se n'havien desprès bocins i això es freqüent cada vegada que hi ha un poc de mal temps.

També aquesta setmana la Policia Local ha hagut de tancar el carrer de sant Bartomeu, per l'important despreniment d'una teulada al carrer.
Tot plegat, representa un perill important per als vianants, accentuat per l'estretor dels carrers i perquè els detalls de les façanes i dels balcons són molt freqüents.

Un altre fet constatable és el mal estat en què es troben moltes canals, de manera que quan plou es gairebé impossible caminar damunt les voreres.

S'ha de tenir en compte que l'actual Pla general dóna una gran importància a la conservació d'aquests elements arquitectònics de les façanes modernistes, però l'Ajuntament no pot intervenir fins que no es produeixen despreniments, ja que es tracta d'un àmbit estrictament privat. Precisament, aquests dies la Comissió de Govern aprovà els projectes presentats pel Pla d'ajudes per a la restauració de façanes, única cosa que de moment pot ajudar, en part, a solucionar un problema creixent.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris