cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 28°
33°

L'acord per fer l'hospital comarcal, acollit entre la satisfacció i el recel

El batle Pere Rotger proposarà desconvocar la manifestació del 13 de novembre

«La comarca d'Inca està d'enhorabona, perquè ahir es va fer justícia pel que va passar l'any 1993, quan es va decidir fer l'hospital Palma II i no el de la nostra comarca», digué ahir el batle d'Inca Pere Rotger al mateix temps que expressava la seva alegria per la signatura del protocol en el qual s'inclou la construcció de l'hospital comarcal. «Estic més content que el dia que em feren batle», digué.

Pel que fa a la manifestació convocada per dia 13 de novembre, «proposaré que sigui desconvocada, perquè ara seria ridícul, ja que hem aconseguit el que volíem. El Govern pagarà el 50 per cent de la construcció, i el protocol deixa una porta oberta per veure qui paga el manteniment. De moment, serà presentada una esmena als Pressupost Generals de l'Estat per a 1999, i el Govern té prevista una partida destinada a l'hospital».

Ara el batle no té dubtes «perquè ha estat el ministre qui ha firmat el conveni».
Els grups de l'oposició del consistori inquer es manifestaren de manera molt diversa. Així, el portaveu del PSM, Bernat Amengual explicà que «tan bon punt la notícia es comuniqui a l'Ajuntament i a la Plataforma pro hospital oficialment ho celebrarem amb cava si és necessari». Amengual es mostrà molt content perquè «a la fi, s'ha complert una reivindicació del PSM, de la Plataforma, i de tots els inquers». Respecte a la manifestació del 13 de novembre, Amengual indicà que no faria falta anul·lar-la per què encara no s'havia convocat de forma oficial.

La portaveu dels socialistes inquers, Francina Armengol, en canvi, es va mostrar molt recelosa ja que «el projecte inicial dels pressuposts de l'estat no incloïa cap ajuda per a l'hospital». La regidora assegura que «fins que no vegi la partida amb la quantitat fixada no m'ho creuré». A més, Armengol va criticar la participació del Govern balear en el finançament. Va recordar que «el conseller de Sanitat, Francesc Fiol, es va manifestar contrari a aquesta fórmula així com la resta del PP balear. No entenem aquest radical canvi d'opinió».

De la seva banda el batle de Binissalem, Salvador Cànoves (PSOE), va qualificar aquesta notícia d'electoralista. Cànoves considera que «aquest conveni no és més que una manera d'intentar arribar a les eleccions del 99 salvant el cap del batle d'Inca. Crec que hi ha formules més creïbles i menys recercades. Amb tot, esper equivocar-me i que l'hospital sigui aviat una realitat».

Jaume Font, batle de sa Pobla, senador i president del PP de Mallorca, considera que «és una notícia molt bona per a la nostra comarca, i per a la Comunitat Autònoma, perquè finalment es tanca un protocol que afecta no només a l'hospital d'Inca sinó al de Menorca, Eivissa i Formentera. La qüestió més important per l'hospital d'Inca no és el cost de la construcció de l'edifici, que això era una cosa segura, sinó el manteniment, uns 3.000 milions de pessetes que hauran de venir per via de les transferències».

El batle de Sineu, Andreu Matas, (PSM), es va mostrar content per la notícia però a la vegada desconfiat ja que «una cosa és signar un conveni i l'altra és que aquest es compleixi. Estam en un any preelectoral i encara veurem molts convenis i promeses». Matas, en to distès, va voler felicitar el batle d'Inca, «perquè així almenys es podrà tornar a presentar a les eleccions».

Francesc Aguiló (PSM), batle de Campanet, va explicar que si el conveni implica que ja hi ha doblers per fer l'hospital és una gran notícia. Si el finançament queda enlaire voldrà dir que s'intenta guanyar temps».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris