cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
22°

Pedrós: «El nou IRPF afavorirà els teòrics votants d'esquerra»

El responsable fiscal de la CEOE analitzà a Palma la reforma

El catedràtic d'Hisenda Pública de la Universitat de Barcelona i president del Comitè Fiscal de la CEOE, Alexandre Pedrós, manifestà ahir a Palma que la nova reforma de l'IRPF afavorirà les classes mitjanes i baixes de la societat, és a dir, aquells ciutadans que teòricament voten a partits de centreesquerra.

L'expert en fiscalitat, que ahir va impartir una conferència a la Fundació la Caixa de Palma, no descartà la possiblitat que la introducció d'aquesta reforma amagui objectius electoralistes i el Partit Popular miri d'aquesta manera de guanyar-se part d'aquests votants.

Pedrós comentà que amb la nova política d'exempcions de l'IRPF, les persones amb rendes inferiors a 2'5 milions anuals ni tan sols tindran l'obligació de declarar a Hisenda. I és que, a partir d'ara, només aquells que guanyin més de tres milions i mig a l'any hauran de retre comptes amb Hisenda.

En total seran quatre milions i mig de persones les que quedaran exemptes de declarar en el conjunt de l'Estat espanyol. Segons el catedràtic, amb l'entrada en vigor d'aquest impost, «l'Estat deixarà de recaptar de manera directa uns 200.000 milons de pessetes, aproximadament un 60 per cent de recaptació per IRPF. Aquest buit es podria compensar amb un fort augment del consum, fet que faria pujar els ingressos de les arques de l'Estat mitjançant l'IVA».

Quant a la por manifestada per sindicats i partits d'esquerra en el sentit que una davallada del creixement econòmic podria afectar les cobertures socials, Pedrós va assegurar que «Hi ha mecanismes suficients per garantir les pensions durant moltíssims d'anys, crec que els sindicats no han de patir per això».

Alexandre Pedrós, que també és membre del Consell Econòmic i Social, fou convidat pel Cercle Financer de les Balears.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris