algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 25°
30°

Les possessions només podran ser segregades per motius d'herència

L'Executiu regularà la «picardia» de les parcel·lacions encobertes

El Govern regularà les segregacions de les possessions de les Balears per motius d'herència, «única manera de fer-ho, segons la legislació vigent», indicaren fonts del Consolat de Mar. D'aquesta manera, el Govern deixarà molt clar que no permetrà les parcel·lacions i la proliferació de construccions en sòl rústic.

Així mateix, aquesta regulació evitarà la «picaresca» centrada en el fet que per motius d'herència se segregui la finca però «apareixin» més partions que fills de l'autor del testament. També es regularan les dimensions mínimes de les parts de la finca segregades i el temps que hauran d'esperar els hereus abans de poder vendre la seva part.

Fonts del Govern indicaren que «és natural que el Govern reguli aquest punt. La legislació vigent impedeix parcel·lar les possessions per construir-hi cases, però no per motius de successió. Comprenem el problema de Mallorca en el que es refereix a les dimensions de les grans finques, però impedir la segregació per aquesta causa implicaria tornar al superat principi de la primogenitura».

En tot cas, aquesta regulació que prepara el Govern arriba en un moment clau, ja que la parcel·lació de les possessions és un dels actuals cavalls de batalla de la polèmica urbanística.

El Govern assegura que no n'aprovarà ni una si és per construir en sòl rústic. Però el cert és que a diferents ajuntaments ja s'han presentat una dotzena de projectes, que van des de zones costaneres de Llevant fins a terrenys molt pròxims a la serra de Tramuntana. Fins i tot hi ha un projecte de parcel·lació d'una finca considerada àrea natural d'especial interès, situada devora la Trapa d'Andratx.

En aquest sentit, fonts del Govern indicaren que «cap d'aquests projectes de parcel·lació per construir cases de camp sortirà endavant, senzillament perquè la normativa estatal no ho permet si no és per objectius estrictament agrícoles, i aquest, indubtablement, no és el cas del que podria passar a les Balears».

De totes maneres, l'esquerra i el GOB no se'n refien, i en totes les seves iniciatives exigeixen que no es parcel·lin les possessions. De fet, el Consell Insular té en el seu poder la dotzena de projectes que han causat una gran preocupació entre l'esquerra. Per tant, la regulació de les segregacions per motius d'herència que prepara el Govern contribuirà a aclarir els punts obscurs que encara resten en aquesta qüestió. No s'ha d'oblidar que la pressió compradora i la construcció en sòl rústic s'ha disparat des de fa més d'un any, quan el Consell Insular establí la norma de les dues quarterades i el Parlament va treure endavant la llei que subratllava aquest polèmic punt.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris