cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

Inca tindrà d'aquí a quatre anys un hospital cofinançat per l'Insalud i el Govern

La inversió total de la construcció serà aportada al 50% per les dues institucions

Matas i el ministre de Sanitat, José Manuel Romay Beccaria.

27-12-2016 | T. Ayuga.

Finalment, Inca tindrà hospital. Serà aproximadament d'aquí a quatre anys, cofinançat al 50 per cent pel Govern balear i l'Insalud. El projecte total rondarà els 2.500 milions de pessetes. Així ho varen confirmar el ministre de Sanitat, José Manuel Romay Beccaria, i el president de la Comunitat, Jaume Matas, que signaren ahir un conveni de col·laboració en matèria sanitària.

Pel que fa al manteniment de l'hospital un cop comenci a funcionar, la partida s'haurà de negociar quan s'enceti el procés de traspàs de les competències sanitàries de l'Insalud al Govern balear. Aquest està previst en el decurs dels propers anys.

Mapa sanitari

Però l'acord inclou molts altres punts de vital importància per l'ordenació de l'assistència sanitària i sociosanitària en l'àmbit de les Illes. Amb les actuacions ahir pactades s'assolirà un mapa sanitari complet i definitiu que convertirà Balears en la comunitat autònoma amb un major índex de modernització pel que fa a les fórmules de gestió hospitalària, segons va manifestar el president executiu de l'Insalud, Núñez Feijoo.

Així, a més de l'hospital d'Inca, es va acordar ahir la construcció d'un nou hospital a Menorca, que substituirà, en l'àrea d'atenció especialitzada, l'actual hospital Verge del Toro. Aquest nou centre serà finançat íntegrament per l'Insalud.

Quant a l'illa d'Eivissa, l'hospital Can Misses serà substituït per un nou centre de salut i es reconvertirà en hospital de dia per a malalts amb problemes de salut mental. El finançament anirà a càrrec de l'Insalud. També es construirà un nou centre de salut a Santa Eulàlia.

A Formentera es millorarà l'atenció especialitzada desplaçant personal de Can Misses a l'Illa. A més, es crearà una xarxa de telemedicina que permetrà la connexió del centre de salut amb l'Hospital de dia de Can Misses.

Totes aquestes iniciatives, inclosa la construcció del Palma II i les importants obres de millora i reforma de l'hospital de Son Dureta, que continuarà com a centre de referència a les Illes, suposaran una inversió global d'uns 20.000 milions de pessetes a la CAIB en els propers anys, segons va indicar el ministre Romay Beccaria.

Un altre dels acords emmarcats en el conveni que ahir es va signar és la creació de la primera Comissió d'Avaluació, prevista en la Llei del Règim Especial de les Illes Balears, amb l'objecte d'analitzar els problemes derivats de la insularitat i el seu efecte sobre l'assistència sanitària.

Així mateix, la signatura d'ahir va aclarir una mica el futur dels hospitals de Sant Joan de Déu i de la Creu Roja, que no és gaire optimista. De fet, s'hauran de reconvertir en centres d'assistència en funció de les necessitats de recursos sociosanitaris, ja que l'assistència especialitzada quedarà coberta amb els nous hospitals. Així, el concert mitjançant el qual l'Insalud col·labora en el finançament dels centres, desapareixerà amb l'entrada en funcionament de Son Llàtzer (Palma II).

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris