cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
23°

Les Balears construeixen a un ritme que supera d'un 85% l'habitual

El director gerent de Tinsa, Germán Peréz Barrio, presentà dimecres passat l'informe immobiliari corresponent al tercer trimestre del 1998, del qual es desprèn que a les Illes s'està construint a un ritme que supera d'un 85 per cent l'habitual. Segons afirmà, a dos anys per a la introducció de l'ús de l'euro, els promotors estan accelerant la posada en marxa de noves promocions i comprant solars en els quals es pugui edificar. Tot i això, en opinió de Pérez Barrio, el mercat no podrà mantenir durant molt de temps aquest creixement.

El preu de l'habitatge augmentà entorn del 4 per cent interanual tant en habitatges nous com usats, mentre que «tant la producció com el cost dels solars s'està incrementant un 30 per cent». Segons avançà Pérez, l'increment dels costs en la construcció pot elevar el preu dels habitatges entre un sis i un deu per cent del pròxim any.

El director gerent de Tasaciones Inmobiliarias indicà també que el nombre d'habitatges nous va créixer un 19 per cent l'any passat i enguany ho farà entorn del 30 per cent, «ja que en 1998 s'haurà iniciat un total de 440.000 habitatges, quan la mitjana de construcció ha estat d'uns 250.000 anuals».

Tinsa, que valorà un total de 181.000 habitatges entre gener i setembre, considera que aquest creixement en la producció està acompanyat per l'increment del 30 per cent en el cost dels solars i l'encariment dels costs de la construcció «que a la llarga repercutirà en els preus».

Pérez reiterà que «és un bon moment per comprar habitatges per a ús propi i no tant per especular, ja que no s'espera que les pujades superin més de dos punts l'IPC i molt menys que les rendes de lloguer es disparin.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris