cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 27°
29°

L'Insalud dedicarà 52 milions a la prevenció d'epidèmies de grip

La campanya de vacunació durarà del 13 d'octubre al 28 de novembre

Un any més l'Insalud s'estima més prevenir que curar el grip. Per aquest motiu, el proper dia 13 d'octubre començarà la tradicional campanya de vacunació contra aquesta malaltia, que es perllongarà fins als darrers dies de novembre.

La previsió de l'Insalud, que ha invertit un total de 52 milions de pessetes en l'adquisició d'un total de 107.000 unitats de vacunació, és la de vacunar un total de 85.000 persones de les Illes.

La campanya va destinada a dos grups de risc bàsics. El primer fa referència a les persones majors de 65 anys, ja que una malaltia beningna com és el grip els pot crear complicacions en el seu quadre mèdic. L'altre grup de risc, que convé que sigui vacunat i que serà citat de manera personalitzada, és el que formen els malalts crònics, com poden ser els asmàtics o els diabètics, entre d'altres.

A més a més, també seran vacunats els col·lectius dels considerats professionals de risc. Per exemple, els docents, els sanitaris o els serveis públics de l'ordre, que no poden estar exposats a una epidèmia.

Josep Corcoll, director d'Atenció Primària de l'Insalud, va explicar que les vacunes es dispensaran a tots els centres de salut de les Balears, però que també es vacunarà a domicili aquelles persones que tenen problemes físics que els dificulten els desplaçaments. Joan Llobera, responsable de vacunacions, va recordar que l'any passat es varen dispensar unes 7.000 vacunes a domicili.

La vacunació és totalment gratuïta per a totes les persones que pertanyen a un dels grups de risc abans explicats. Però també podran ser vacunats gratuïtament altres ciutadans si el seu metge de capçalera considera que és oportú i li prescriu la vacunació.

L'any passat es registraren 72.000 casos declarats de grip a les Illes, però enguany s'espera que no siguin tants els afectats per aquesta malaltia vírica.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris