cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 29°
34°

El Govern rebutja la petició municipal d'ampliar l'actual llit del torrent

Medi Ambient explicà a Blanquer que la prioritat és la desviació

El Govern balear ha decidit rebutjar la petició municipal del Consistori de Manacor, acordada en el ple de dilluns passat, d'ampliar l'actual llit del perillós torrent de Na Cabana de la localitat. La directora general de Règim Hidràulic de la Conselleria de Medi Ambient, Catalina Terrassa, explicà al delegat d'Urbanisme de Manacor, Bartomeu Blanquer (PP), que la prioritat era el desviament i no tenen cap intenció d'ampliar l'actual llit.

Ahir se celebrà una reunió a la Conselleria de Foment entre el conseller Joan Verger, Catalina Terrassa i Bartomeu Blanquer. El motiu de la reunió era parlar del torrent, tant dels desviaments com de les carreteres i obres públiques que afecten el seu llit.

Bartomeu Blanquer explicà que «la reunió ha estat positiva, però des de Medi Ambient han dit que no duran a terme l'ampliació de l'actual llit i que la seva prioritat és el desviament. La meva funció ha estat transmetre la decisió que va prendre el ple de l'Ajuntament dilluns i per unanimitat de tots els grups que formam el Consistori».

Per la seva banda, Catalina Terrassa comentà que «el que està pressupostat és el desviament del torrent des del Govern central en uns 800 milions. Ampliar l'actual llit suposaria una inversió també molt important, expropiacions i tal vegada haver d'enderrocar immobles. Tot està preparat per al desviament, que és la millor solució dels tècnics i així ho hem fet saber al delegat d'Urbanisme de l'Ajuntament de Manacor».

Des del Govern balear, la decisió de voler arreglar primer el llit del torrent abans del desviament és considerada com una passa endarere en tota aquesta història del torrent, que dura des de fa ja molts d'anys.

Un dels problemes que té ara el Govern són les expropiacions de la desviació, arran que la majoria de propietaris de terres afectats no es presentaren per de la crida de Convergència de Manacor per boicotejar la desviació. Des de Medi Ambient reconegueren que això suposa un retard en la tramitació d'aquesta important obra.

Carreteres  

La presència del conseller Verger a la reunió tenia com a objectiu parlar de les carreteres que afectaran la desviació. Bartomeu Blanquer va posar damunt la taula la necessitat de construir una rotonda a l'entrada de Manacor des de Palma. Aquesta rotonda es veurà afectada per la desviació, ja que el torrent passa en l'actualitat per davall la carretera.

Verger es va comprometre a estudiar la rotonda dins els pressuposts de l'any que ve.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris