cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
28°

Tristesa i resignació popular davant l'anunciada partença de les monges

La gent del poble, dolguda, destaca la tasca humanitària que han fet

Els habitants del municipi de Petra han mostrat una gran tristesa i resignació davant l'anunciada partença de les monges franciscanes.
El sentiment popular destaca sobretot la gran tasca humanitària que realitzen actualment les monges, la seva atenció cap a les persones majors, la cura dels malalts i les feines relacionades amb la infermeria.

Alguns es mostren preocupats per saber què passarà ara amb el menjador social que es va engegar l'any passat, precisament quan es començaven a veure els fruits de la tasca realitzada per iniciar aquest servei.

Com dèiem, la gent del poble es mostra resignada, ja que no saben com ho han de fer per tal que quedin al poble. També són conscients que les monges no parteixen per voluntat pròpia de Petra, sinó que es tracta d'una ordre que ha arribat dels superiors de la congregació.

De la seva banda, les monges del convent han manifestat que la partença cap a Ariany no és imminent, sinó que estaran de 20 dies a un mes a anar-se'n. «Esperarem l'homenatge que ens ha preparat l'Ajuntament i després esperarem noves ordres per començar a fer el trasllat. Entre una cosa i l'altra poden passar de 20 dies a un mes», afirmen.

Diari de Balears va voler conèixer ahir les opinions d'alguns dels habitants de Petra. Així, Montserrada Riera, de professió mercadera, ha manifestat a aquest diari que «m'estimaria més que no se'n haguessin d'anar de Petra ja que realitzen una tasca molt important i ajuden molt la gent major».

Maria Riutort, dependenta d'una floristeria, assegura que «em sap greu que se'n vagin perquè sempre hi han estat quan se les ha hagudes de menester i crec que faran falta quan no les tinguem».

La jubilada Joana Aguiló ha expressat que «faria qualsevol cosa per evitar que se n'anassin», tot i que sap que això no és possible.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris