nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 28°
28°

L'aplicació de la moratòria pot deixar el Port sense els nous aparcaments

Si es desclassifica el sòl urbanitzable de sa Torreta, es trencarà el conveni urbanístic

Si es desclassifiquen tots els sòls urbanitzables del llistat publicat ahir, el nucli urbà del Port d'Alcúdia podria quedar sense un aparcament públic de 30.000 metres quadrats, ja que el conveni urbanístic entre el promotor i l'Ajuntament pot quedar sense efecte.

Aquest conveni, segons el regidor Bartomeu Rebassa (PP) fou aprovat per unanimitat del ple de l'Ajuntament l'any 1991, amb el batle socialista Antoni Alemany. El conveni ha estat ratificat ara, també per unanimitat del ple, la qual cosa permet la construcció d'un hotel de luxe per a 400 places en una superfície de 60.000 metres quadrats, amb la condició que s'ha de cedir els terrenys per fer l'estacionament.

«Tots els grups polítics han votat a favor del conveni perquè consideren que és necessari per al Port, perquè en aquella zona no hi ha cap hotel de categoria i, el més important, és imprescindible fer els aparcaments en aquest terreny, ja que és l'únic disponible que està prop de la zona urbana només per a vianants, i tenint en compte que quan hi hagi el passeig marítim faran falta lloc on poder deixar el cotxe», diu Rebassa.

Contenciós  

Si el CIM converteix en rústics aquests terrenys de sa Torreta, Rebassa és partidari de presentar un contenciós, amb la qual cosa sembla que opina com el batle, si es tenen en compte unes suposades declaracions de Miquel Ramis, fetes després que el Consell Insular, dilluns, hagués aprovat la moratòria urbanística que afectarà algunes zones d'Alcúdia.

«El batle no és ningú per presentar el recurs contra la moratòria, és el ple qui ho ha de decidir», digué el regidor Miquel Ferrer (UM), qui opina que «a Alcúdia hi ha més urbanitzables que poden resultar afectats per la moratòria dels que diu el batle, però no vull anar mostrant llistes que llavors poden no ser correctes. De fet el CIM no n'ha presentat cap, de llista. El que farà és remetre la notificació als municipis perquè cada ajuntament presenti els informes tècnics dels urbanitzables que considera que puguin ser inclosos en el llistat per a la seva desclassificació. Llavors, el CIM haurà de decidir si la proposta dels ajuntaments és correcta».

Ferrer també considera errades les informacions publicades fins ara, que assenyalaven Alcudiamar i el Golf d'Alcanada com a únics urbanitzables afectats per la moratòria i, curiosament, no feien menció a cap de les altres, publicades ahir per Diari de Balears que segur que sí que hi estan.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris