cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 27°
23°

El Govern pretén crear uns 300 llocs de feina per a discapacitats

L'Executiu invertirà 600 milions en aquest col·lectiu

Guillem Camps, conseller de Formació i Treball, i la consellera de la Funció Pública i Interior, Pilar Ferrer, firmaren ahir un conveni de col·laboració que té com a principal objectiu facilitar l'accés al món laboral de 300 persones discapacitades.

Els màxims representants d'ambdues conselleries presentaren el Pla de formació i integració laboral de persones amb discapacitats de la CAIB, que suposarà una inversió d'uns 600 milions de pessetes.

Aquest projecte conjunt se centrarà sobretot en la formació i posterior inserció laboral de 40 persones, pertanyents a aquest col·lectiu, a l'Administració autonòmica. Aquest pla, que es desenvoluparà en dues fases, la segona del qual es durà a terme l'any 2000, sintonitza amb les directius marcats per la Unió Europea i el Pla nacional d'ocupació presentat pel Govern espanyol a Cardiff.

El Govern pretén, a part de controlar el compliment de la quota obligatòria del 2 per cent de discapacitats que tota empresa de més 50 treballadors ha de tenir contractats, oferir cursos de formació per tal que aquestes persones puguin afrontar els concursos i les oposicions a l'Administració pública en igualtat de condicions respecte dels altres aspirants.

A més d'aquests cursos, i segons paraules de Pilar Ferrer, durant aquest període de formació, es donarà una ajuda econòmica als participants.
Els que vulguin accedir a l'esmentat pla hauran de presentar el graduat escolar i tenir un 33 per cent de discapacitat física, psíquica o sensorial.

La mateixa Conselleria de Funció Pública i Interior s'ha marcat com a objectiu, en un futur pròxim, augmentar l'oferta pública per a persones discapacitades fins un 5 per cent.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris