cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 27°
30°

Les obres del pla Mirall queden paralitzades per falta de consens

La Federació de Veïns demana seny a l'equip de govern i als grups de l'oposició

La manca de consens polític entre els membres de l'equip de govern (PP-CB) i els grups de l'oposició, PSM, PSOE, AIPC i CM a la sessió plenària de dilluns va provocar que un dictamen de la comissió d'Hisenda sobre concertació d'operació de tresoreria per inversions per al 1998 referides al pla Mirall i consistent en 197 milions de pessetes no s'aprovàs per no obtenir la majoria absoluta amb la votació.

La batlessa, Catalina Sureda (PP), va haver de retirar aquest punt en comptar únicament amb deu vots positius dels 21 que integren el Consistori, ja que els 11 membres de l'oposició seguiren amb la postura de no contestar a l'hora de votar i, segons el secretari, aquest punt havia de menester la majoria absoluta.

El portaveu socialista, Pere Mas, va acusar l'actual equip de govern de voler embargar l'Ajuntament amb un gran deute econòmic quan manquen pocs mesos per a les eleccions municipals.

El delegat d'Urbanisme, Bartomeu Blanquer, va expressar que l'aprovació de l'operació de crèdit era necessari per poder dur a terme les obres del pla Mirall.

D'altra banda, es va aprovar la proposta que va presentar el PSM consistent a suspendre llicències per un termini de sis mesos i iniciar una modificació de Normes Subsidiàries per evitar la construcció a les àrees protegides Anei i Arip.

La proposta va obtenir els 11 vots dels membres de l'oposició i els 10 de l'equip de govern en contra.
Miquel Cladera (PSM) va ser l'encarregat d'explicar la proposta del grup nacionalista i va recordar l'exemple de cala Sequer com una construcció que no s'havia de permetre.

Blanquer, en nom de l'equip de govern, va fer una contraoferta en la qual no no s'incloïa la suspensió de llicències però els grups de l'oposició no hi varen estar d'acord.

Eduardo Puche (CM) va acusar la comissió de govern de desautoritzar contínuament el delegat d'Urbanisme i dirigint-se a Blanquer li digué «a vostè, el seu propi partit l'està desautoritzant un dia sí i l'altre no. Hauria de fer el mateix que jo posant els seus càrrecs a disposició de la batlia», referint-se a la seva dimissió-cessament.

El president de la Federació de les Associacions de Veïns del terme municipal de Manacor, Llorenç Gibanel, que va assistir al ple, féu ahir una crida d'atenció als polítics de «l'equip de govern i als de l'oposició perquè prevalgui el sentit comú i el seny i que a l'hora de votar pensi que el poble els ha elegit i que els beneficiats han de ser sempre els ciutadans».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris