cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
23°

Més de cinc milions d'alemanys han passat per l'aeroport del gener ençà

Son Sant Joan ha rebut 800.000 passatgers més que l'any passat per aquest temps

Els alemanys continuen sent, i amb molta diferència, els turistes que més visiten Mallorca, segons les dades que ahir va donar a conèixer l'aeroport de Palma, corresponents al període que va des de gener a setembre d'enguany. 5.158.770 passatgers, d'un total de 14.496.773, varen arribar del país teutó a l'Illa per Son Sant Joan fins fa un mes.

Aquestes dades reflecteixen, a més, una sensible pujada de volum de visitants respecte de l'any passat. Gairebé vuit-centes mil persones més han passat enguany per Palma, fent servir l'avió com a mitjà de transport.

El segon país que més passatgers aporta a l'Illa és Gran Bretanya, pràcticament amb la mateixa xifra que Espanya, amb la particularitat que, si bé el nombre de britànics també ha augmentat, les entrades espanyoles experimenten una lleugera davallada en relació al 97.

Els suecs, per altra banda, sembla que trien cada vegada més les costes illenques per passar-hi les seves vacances i la presència dels nòrdics ha augmentat cada més del 98 respecte de l'any anterior.

Quant a les dades concretes de setembre, aquest mes se situa al quart lloc en nombre de passatgers que han arribat a l'aeroport de Palma, per darrere, com és lògic, dels tres mesos més forts de l'estiu.

Analitzant les xifres publicades fins ara es pot comprovar, emperò, que enguany el nombre de turistes que entraren pel setembre ha experimentat una menor davallada respecte de l'agost que en aquest mateix període del 1997. Aquest fet pot tenir una lectura positiva, sobretot si tenim en compte els intents de desestacionalització que estan duent a terme els diferents turoperadors i empresaris en general del sector arreu de les Balears.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris